Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Importanta controlului periodic in preventia afectiunilor ORL

Conform Oral Cancer Foundation, anual, la nivel global, sunt diagnosticati cu cancer oral 640.000 de pacienti noi. Descoperit in stadii incipiente, cancerul oral are o rata de supravietuire in proportie de 80 - 90%.

Publicat de ANDREI Carmen Cornelia / 26.05.2016 / Clinica Gral Baneasa
0
1

Despre examinarea ORL


Examinarea ORL traditionala se efectueaza cu ajutorul instrumentelor reci: specul nazal, abeslang, specul auricular, oglinda pentru examinarea rinofaringelui si oglinda laringiana (pentru examinarea hipofaringelui si a laringelui). Aceste instrumente sunt folosite de medicul ORL-ist pentru a diagnostica patologiile intalnite in sfera ORL, insa in anumite situatii se impun investigatii specializate ca de exemplu endoscopia ORL.

Regiunea rinofaringiana sau regiunea nazala (meatele nazale, orificiile de drenaj ale sinusurilor anterioare si posterioare ale fetei pot fi vizualizate mult mai usor prin endoscopie, In aceste situatii, cel mai util  in stabilirea diagnosticului este completarea examenului clinic ORL cu examenul endoscopic naso-sinusal, faringian, laringian si otic.
 

Avantajele examenului endoscopic ORL 

O mai buna vizualizare a structurilor anatomice ale organelor cuprinse in sfera ORL, dar si a leziunilor intalnite aici, datorita capacitatii de marire a imaginii si de focalizare a luminii oferite de fibra optica a endoscopului. De asemenea, cu ajutorul endoscopiei nazo-faringo-laringiene si auriculare, se pot efectua proceduri invazive, cum ar fi: prelevare de fragmente bioptice la nivelul anumitor leziuni sau extragere de corpi straini de la acest nivel, care se realizeaza numai sub control vizual.

In concluzie, examinarea clinica ORL ar trebui completata cu examinarea endoscopica ORL acolo unde situatia clinica impune acest lucru. 
 

Despre cancerul oral si masuri preventive

Diagnosticarea cancerului oral este mai des intalnita la consumatorii de tutun si alcool. O alta cauza a cancerului oral este expunerea la virusul HPV- 6 si 11. Conform Oral Cancer Foundation, anual, la nivel global, sunt diagnosticati cu cancer oral 640.000 de pacienti noi. Descoperit in stadii incipiente, cancerul oral are o rata de supravietuire in proportie de 80 - 90%.

Pentru prevenirea cancerului oral, primul pas este consultul anual si investigatii specifice de specialitate.

IMPORTANT!
Daca aveti cel putin una din simptomele cancerului oral (o rana sau leziune la nivelul bucal, dureri in gat, dificultati in miscarea maxilarului sau a limbii, ragusala cronica, etc..) este important sa mergeti de urgenta la medicul specialist ORL.
 

Unde puteti efectua promotional un control periodic ORL?

In Clinica GRAL Baneasa, puteti beneficia de pachetul promotional in valoare de 90 lei ce cuprinde consult medic specialist ORL si investigatii de specialitate (endoscopia rigida otica si endoscopia rigida nasofaringiana).

Pentru detalii si programari puteti suna la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 sau completati formularul de mai jos.


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Comentarii Gral Medical
viorica - 2017-03-16 16:18:36 | » Adauga raspuns
Aceasta promotie este valabila si in 2017?

GRAL MEDICAL - 2017-03-24 12:59:44 | » Adauga raspuns Da, este valabila in cadrul Clinicii GRAL Baneasa. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Pachet analize pentru sanatatea tiroidei

Pacientii din Bacau pot beneficia de un pachet de analize medicale cu reducere 50%. Orice modificare a functiei tiroidei atrage dupa sine dezechilibre in productia hormonala ducand la hipotiroidie (scadere) sau hipertiroidie (crestere) si va afecta intreg organismul, prin aparitia unor multitudini de simptome.

Mai multe detalii legate de campanie gasiti >> aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici