Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

 Alergiile de toamna

Sezonul specific alergiilor este primavara si totusi unele persoane sufera de pe urma rinitei alergice abia la inceput de toamna. Vinovate de aceste alergii sunt buruienile care infloresc in aceasta perioada.

Publicat de SCHIFIRNET Monica / 31.08.2017 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
0

Ambrozia, cea mai alergenica planta a sezonului

Ambrozia este o planta salbatica, buruiana a carei perioada de polenizare este august si septembrie. Planta se inmulteste rapid si este rezistenta la intemperii, polenul ei fiind intens alergizant, se raspandeste in aer si, purtat de vant, face multe victime printre persoanele sensibile.
In ultimii ani determina o mare problema de sanatate publica, multe persoane mai ales copii si tineri sufera puternic de aceasta alergie ce se manifesta la nivelul respiratiei (stranuturi repetate, mancarime intensa de nas, nas infundat pana la blocat, tuse, sufocare, simptome de astm bronsic), la nivelul ochilor (mancarime intensa, lacrimatie, ochi rosii si umflati), uneori eruptii cutanate. Este necesar ca persoanele cu aceste simptome sa se prezinte pentru un consult la un medic alergolog.
 

Diagnostic

Dr. Monica Schifirnet, Medic Primar Alergologie in cadrul Clinicii Gral Stefan cel Mare ne spune ca se pot face investigatii pentru confirmarea alergiei, acestea se pot efectua cutanat (tehnica prick - foarte rapida, rezultat in 15 minute, ieftina, nedureroasa) sau prin recoltare de sange (determinare serica de IgE specifice).

Dupa confirmarea cauzei alergiei, medicul alergolog va prescrie masuri de evitare a expunerii la acest polen (deplasare in zone geografice in care nu este aceasta planta, de exemplu la munte, evitarea deplasarii in curenti de aer, vant, purtarea de ochelari de soare, spalarea des a nasului si ochilor cu apa sau ser fiziologic), tratament medicamentos adecvat gravitatii alergiei si manifestarilor de boala prezentate de pacient si respectand anumite indicatii si contraindicatii. Se va prescrie si tratament de desensibilizare specific acestei alergii.
 

Tratament

Tratamentul de desensibilizare numit acum imunoterapie alergen specifica se recomanda doar de catre medicul specialist alergolog si se administreaza pe cale sublinguala. Tratamentul dureaza 3- 5 ani consecutiv si se incepe inante de aparitia polenului de ambrozie, fiind singura terapie ce incearca sa vindece nu doar sa controleze alergia.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Importanta analizelor medicale in aceasta perioada

Importanta analizelor medicale!

Laboratoarele GRAL Medical recolteaza si efectueaza RAPID analize cu bilet de trimitere in formele aprobate pe perioada starii de urgenta.
Afla mai multe detalii direct la centrele din orasul tau sau la
021 323 0000

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici