Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Boli ale varstei a treia din ce in ce mai frecvente la tineri

Cresterea numarului de factori care denatureaza calitatea vietii, determina in prezent aparitia unor boli la persoanele tinere, aceste afectiuni sunt intalnite mai frecvent la varsta a 3-a.

Publicat de GRIGORE Alexandru / 23.02.2015 / Clinica MC Gral Ploiesti
0
0
Cresterea numarului de factori care denatureaza calitatea vietii, determina in prezent aparitia unor boli la persoanele tinere, aceste afectiuni sunt intalnite mai frecvent la varsta a 3-a.

Printre afectiunile aparute se enumera:
 

Afectiuni cardiace

 
 • Boala coronariana ischemica
Desi mortalitatea secundara a acestei afectiuni a scazut datorita eficientizarii interventiei terapeutice, boala coronariana ischemica ramane pe primul loc in topul principalelor cauze globale de deces conform OMS.
Bolile coronariene sunt mai frecvente la: fumatori, sexul masculin, persoanele obeze si la cei cu antecedente familiale de natura cardiaca (parinti cu boli cardiovasculare etc…), consum de droguri (cocaina este asociata cu o incidenta crescuta a infarctului miocardic acut) etc…
 • HTA
Aportul crescut de sodiu, consumul excesiv de cafea, sedentarismul, diversi factori psihoemotionali (stress-ul la locul de munca) pot determina aparitia acestei afectiuni si a complicatiilor aferente (renale, neurologice, cardiace etc).
 • Aritmii
Fibrilatia atriala poate apare secundar unor factori nemodificabili (predispozitie genetica) si modificabili (abuz de alcool, droguri sau nicotina)
 

Afectiuni digestive

 
 • Gastrita determinata de antiinflamatoare
(medicamente folosite pentru ameliorarea simptomatologiei in cazul afectiunilor osteomusculare cand exista tendinta de abuz pentru ameliorarea puseelor algice sau in afectiuni infectioase cronice cand sunt administrate pe termen lung fara a se administra medicamente protectoare gastrice).
 • Constipatie cronica functionala
Secundara unei diete sarace in alimente vegetale, sedentarismului, obezitatii, bolilor cronice (diabet zaharat, hipotiroidism).
 

Afectiuni osteomusculare

 
 • Osteoporoza
Pierderea de masa osoasa la tineri poate sa apara datorita unor factori interni (de exemplu: afectiuni endocrine: hipertiroidism, hiperparatiroidism etc...) sau datorita expunerii la factori externi: suprasolicitare mecanica cu efect traumatic, dieta incorecta (aport scazut de calciu), medicamente (corticosteroizi, inhibitori ai pompei de protoni, antidiabetice etc...).
 • Artroza
Este cauzata de un exces de greutate sau de folosirea repetata a unei articulatii (suprasolicitare profesionala, diverse exercitii fizice incorect efectuate etc...).
 • Spondiloza
Afectiune degenerativa secundara uzurii discurilor intervertebrale, cu formarea osteofitelor la nivelul corpurilor intervertebrale.
 • Crampe musculare dureroase nocturne
Aparitia acestor crampe poate fi secundara oboselii musculare sau a disfunctiei nervilor periferici, mecanismul fiziopatologic inca nu este cunoscut. S-a constatat ca masajul si efectuarea de exercitii fizice usoare pot ameliora intensitatea lor.
 • Diabetul zaharat
Boala endocrina caracterizata, in principal, printr-un dezechilibru al metabolismului glucidic aparut datorita obiceiurilor alimentare nesanatoase si a sedentarismului.
 

Afectiuni oftalmologice

 
 • Cataracta
Afectiune oftalmologica din ce in ce mai frecventa la populatia tanara din cauza expunerii la urmatorii factori: fumat excesiv, tratamente medicamentoase de lunga durata (antiinflamatoare steroidiene), consum exagerat de alcool, expunere prelungita la radiatii (raze ultraviolete utilizate in saloanele de bronzare artificiala, infrarosii la sudori, topitori, sticlari) etc...
 • Glaucomul
Boala cronica caracterizata prin cresterea presiunii intraoculare, datorita unui dezechilibru intre secretia si excretia lichidului intraocular.
 

Cancer

 
 • Cancer gastric - favorizat de consum de alimente bogate in nitrozamine (conservate prin sare si fum), infectie Helicobacter Pylori etc...
 • Cancer pulmonar – expunere activa sau pasiva la fumul de tigara, poluare industriala etc...
 • Cancer mamar –cauze: displazie mamara, predispozitie genetica, consum de alcool, antecedente familiale etc..

Disfunctia erectila


Asociata cu boli cardiovasculare, diabet, afectiuni neurologice, tulburari hormonale (secretie scazuta de testosteron), medicamente (antihipertensive, unele sedative, cimetidina etc), abuz de alcool, droguri, tulburari psihologice (depresie, anxietate de performanta, stres cauzat de dificultati financiare, conflicte nerezolvate etc...).

Dr. Alexandru Grigore, Medic Specialist Medicina de Familie in cadrul Clinicii MC Gral Ploiesti ne spune ca mare parte din afectiunile enumerate pot fi descoperite cu ocazia examenelor medicale aferente angajarii sau obtinerii de fisa auto, uneori pacietii tineri se prezinta la medicul specialist sau de familie datorita manifestarilor clinice specifice afectiunilor de mai sus (ameteala, cefalee, epistaxis, precordialgii, greata, varsaturi etc...).
 
Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00


« Inapoi

Vizualizari: 3131
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test determinare Anticorpi Anti SARS-CoV-2 (COVID-19)

Testul pentru Anticorpi Anti SARS-CoV-2 efectuat in Laboratoarele GRAL Medical poate detecta daca un pacient a venit in contact cu virusul chiar daca nu a avut simptome si nu stie ca este sau a fost infectat.

Principalul scop este de a exclude probabilitatea de a infecta fara sa stim persoanele din jurul nostru! 

Programeaza-te la Call Center
021 323 0000 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici