Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Campania de preventie a bolilor tiroidiene

Campania se adreseaza tuturor  care doresc sa previna sau sa tina sub control afectiunile tiroidiene.

Campanie de preventie a bolilor tiroidiene

Romania este o tara cu deficit de iod, iar in randul populatiei se gasesc foarte multi oameni cu gusa endemica, aproape 20-30% din populatie. Cancerul tiroidian este destul de frecvent intalnit in cazul gusilor nodulare (mai ales in gusile uninodulare) de aceea este foarte importanta preventia in randul populatiei.

Informatii utile legate de tiroida

O serie de procese fiziologice importante depind in buna lor desfasurare de o concentratie normala a hormonilor tiroidieni: dezvoltarea creierului, cresterea organismului, maturarea osoasa, productia de caldura, contractilitatea muschiului cardiac, activitatea neuro-musculara, productia celulelor sanguine, activitatea gastro-intestinala, metabolismul lipidic si al hidratilor de carbon.

Orice modificare a functiei tiroidei atrage dupa sine dezechilibre in productia hormonala hipertiroidie (scadere) sau hipertiroidie (crestere) si va afecta intreg organismul, prin aparitia unor multitudini de simptome. De multe ori, pacientul trece pe la medicul cardiolog, psihiatru, gastroenterolog, pana cand, in sfarsit, ajunge unde trebuie la medicul endocrinolog. Aici se constata ca intreg cortegiul de suferinte are drept cauza alterarea functiei tiroidiene.
 

Simtome afectiuni tiroidiene

In cazul insuficientei tiroidiene, pot aparea: oboseala cronica, somnonolenta, scaderea poftei de mancare, constipatie, stari depresive, capacitate scazuta de concentrare si memorare in procesul de invatare, uscaciunea pielii si a parului, edeme, modificari ale ciclului menstrual. La analizele uzuale se poate constata existenta unei anemii si colesterol crescut. O mentiune speciala trebuie facuta in privinta gravidelor cu hipotiroide. Prezenta hormonilor tiroidieni in concentratie optima este absolut necesara pentru dezvoltarea normala a creierului si pentru intregul proces de crestere si diferentiere celulara a fatului.

Functia tiroidiana poate fi alterata si prin cresterea productiei de hormoni tiroidieni. Excesul acestora determina aparitia unor manifestari clinice la nivelul intregului organism: cresterea ritmului cardiac, nervozitate, hiperemotivitate, agitatie, neliniste, insomnie, diaree, transpiratii excesive, scaderea in greutate desi apetitul alimentar este pastrat.
In patologia tiroidiana o atentie speciala trebuie indreptata asupra nodulilor tiroidieni, care trebuie investigati prin punctie-biopsie, monitorizati clinic si ecografic si tratati chirurgical in functie de evolutie.

Detalii campanie

Gral Medical sustine pacientii care doresc un control anual, prin desfasurarea campaniei nationale “Vino cu PAPIONUL la control” in perioada 26.10.2015 – 30.11.2015.

Fiecare pacient poate beneficia promotional la doar 50 lei de un pachet dedicat de analize medicale  (reducere de 60%) , suplimentar se ofere o reducere de 25% la ECOGRAFIA de tiroida. Campania se desfasoara in 7 orase (Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Sibiu, Pitesti, Valcea, Craiova).

Programari si consiliere online puteti obtine pe www.gralmedical.ro sau direct la call center: 021-323.00.00 sau *GRAL.« Inapoi

Vizualizari: 4792
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Facilitati retestare Covid-19

Daca esti pacient GRAL Medical si ai efectuat testul RT – PCR COVID -19 la noi, iti oferim:

10% reducere pentru retestare in perioada 01.01.2021 – 28.02.2021 in centrele din BUCURESTI!

Detalii complete aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici