Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Candida

Ciupercile din familia Candida traiesc in mod firesc pe pielea noastra, in cavitatea bucala, vagin si intestine, in echilibru cu flora bacteriană normala, fara sa ne cauzeze probleme.

0
0

Despre Candida

Exista peste 150 de specii de candida potential patogene pentru om, dar candida albicans sta cel mai des la originea neplacutelor infectii micotice.

La nivelul aparatului digestiv al omului constituie una din cele cateva sute de specii de microorganisme care alcatuiesc flora microbiana intestinala microbiota) normala.

Ciupercile din familia Candida traiesc in mod firesc pe pielea noastra, in cavitatea bucala, vagin si intestine, in echilibru cu flora bacteriana normala, fara sa ne cauzeze probleme. Totusi, aceste ciuperci se inmultesc exagerat daca li se ofera conditii favorabile, devenind agresive si provocand infectii.

Sub actiunea unor factori favorizanti externi candida se inmulteste excesiv, devine agresiva si produce diferite infectii.

Astfel, o temperatura ridicata, igiena deficitara, imbracamintea stramta sau neschimbata la timp (copii mici, batrani), pot fi cauza unor candidoze ale pielii, unghiilor sau a organelor genitale externe.
In aceste situatii vorbim despre candidoza cutaneo-mucoasa.

Candida se poate extinde la sange si apoi la organele interne-ficat, splina, rinichi si chiar creier-vorbim in acest caz despre o candidiaza sistemica.
 

Cauzele infectiei cu candida

Cauza poate fi scaderea dramatica a imunitatii unei persoane, indusa de tratamente indelungate cu antibiotice, corticoizi sau medicamente imunosupresoare.

Dr. Ungureanu Mihai Corneliu, Medic Specialist Medicina Interna in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca “Bolile autoimune sau endocrine, diabetul, ciroza hepatica si alte boli cronice grave se pot insoti de infectii cu candida. Fara un diagnostic si un tratament corect al afectiunilor cauzale sau de insotire, infectia candidozica persista sau recidiveaza frecvent. S-a descris si asa numita deficienta de CARD 9, o afectiune imuna genetica care predispune la candidoza”.

Transmiterea de la o persoana la alta este cu totul exceptionala si conditionata de o deprimare severa a imunitatii persoanei receptive.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call center021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Facilitati retestare Covid-19

Daca esti pacient GRAL Medical si ai efectuat testul RT – PCR COVID -19 la noi, iti oferim:

10% reducere pentru retestare in perioada 01.01.2021 – 28.02.2021 in centrele din BUCURESTI!

Detalii complete aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici