Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Ce ar trebui sa stii despre diabetul zaharat

Diabetul poate fi depistat la orice varsta. Simptomele pot lipsi, in special in cazul diabetului de tip II. Diabetul zaharat nedescoperit la timp va duce la complicatii grave.

0
0

Ce este diabetul zaharat?

Diabetul zaharat este o boala cronica netransmisibila, complexa, caracterizata prin hiperglicemie cronica, determinata de scaderea secretiei de insulina si/sau reducerea sensibilitatii la insulina a diverselor tesuturi. In timp, nivelele crescute de glucoza sunt asociate cu aparitia complicatiilor acute si cronice grave: boli cardiovasculare, cecitate, insuficienta renale, amputari ale membrelor inferioare, retinopatie,etc.

Diagnosticare

Diagnosticul de diabet zaharat se stabileste atunci cand glicemia luata dimineata, pe nemancate, este mai mare sau egala cu 126 mg/dl sau la testul de toleranta la glucoza se observa o crestere a glicemiei mai mare sau egala cu 200 mg/dl la doua ore dupa administrarea solutiei de glucoza si apa; sau cand hemoglobina glicozilata este mai mare sau egala cu 6.5%.

Diagnosticul de diabet zaharat poate fi pus la orice varsta.

Pana de curand, diabetul tip 1 era intalnit preponderent la persoanele tinere, iar cel de tip 2 doar la adulti. In prezent, se semnaleaza o crestere a aparitiei tipului 2 si la copii, consecinta a obezitatii infantile.

In 2018, la nivel mondial, diabetul zaharat afecta peste 425 de milioane de persoane, peste 70% din cazuri afecteaza persoane trecute de 60 de ani, inregistrandu-se, totodata, o pondere mai mare a diabetului in randul femeilor – cu aproximativ 17% mai multe cazuri decat in randul barbatilor.

Simptome

Simptomele includ: senzatie anormala de sete si gura uscata, urinari frecvente, senzatie marcata de foame, scadere brusca in greutate, alterarea vederii si senzatie de oboseala. La pacientii cu diabet tip 2 aceste simptome pot lipsi, iar boala poate ramane nedepistata pentru multi ani, diagnosticul realizandu-se deseori la aparitia unei complicatii sau ca urmare a unor analize de rutina.

Tipuri de diabet

Cele mai frecvente tipuri de diabet sunt: tipul 1, produs prin distructia celulelor beta ale pancreasului si caracterizat prin deficit absolut de insulina; tipul 2, caracterizat de scaderea secretiei de insulina si insulinorezistenta; si cel gestational, diagnosticat in trimestrul 2-3 de sarcina.

Dr. Cristina Ioana Pavel, Medic Specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Clinica de Diagnostic Gral, ne spune ca “Diabetul zaharat este o stare patologica extrem de importanta, avand in vedere prevalenta sa si impactul negativ pe care il are asupra duratei si calitatii vietii. Mentinerea nivelelor de glucoza sanguina, tensiune arteriala si colesterol la normal sau aproape de normal, pot ajuta amanarea sau prevenirea complicatiilor acestei boli.”

Este foarte important sa efectuam analize de control avand in vedere ca in cazul diabetului de tip 2 simptomele nu sunt intotdeauna evidente. Consultatiile la dna Dr. Cristina Ioana Pavel sunt gratuite pentru cei care au bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call center: 021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).« Inapoi

Vizualizari: 1152
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici