Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Cele mai importante interventii chirurgicale efectuate in Spitalul OncoFort, SEPT. 2014

Tipurile de cancer din sfera ginecologica reprezinta o problema de sanatate publica, ceea ce a facut ca metodele de screening sa se imbunatateasca si in tara noastra.

Publicat de POPESCU Irinel / 11.12.2014 / OncoFort Chirurgie
0
0

Raport Medical Spitalul OncoFort – septembrie 2014


In luna septembrie 2014 s-au efectuat in cadrul Spitalului OncoFort de catre echipa medicala formata din Prof. Dr. Cristian Popescu, Dr. Claudiu Anghel, Dr. Vladimir Rosca, Dr. Dragos Romanescu, Prof. Dr. Irinel Popescu, Dr. Bogdan Popescu, interventii chirurgicale pentru: cancer de pancreas, cancer de col uterin, cancer de piele, cancer de prostata, cancer mamar, cancer de colon.

Tipurile de cancer din sfera ginecologica reprezinta o problema de sanatate publica, ceea ce a facut ca metodele de screening sa se imbunatateasca si in tara noastra.

Spitalul OncoFort este printre primele din sectorul privat care a integrat metodele de tratament ce beneficiaza de aportul unei echipe multidisciplinare formate din medici oncologi, radioterapeuti, chirurgi, imagisti, ginecologi, anatomo-patologi si endocrinologi cu rezultate foarte bune.

Dintre aceste tipuri de cancer, adresabilitatea in cazul cancerului de col uterin a crescut, dar in ciuda metodelor moderne de screening, majoritatea raman cancerele locale avansate.
 

CANCER DE COL UTERIN, pacienta 42 ani, medic curant - Prof. Dr. Irinel Popescu


In continuare prezentam cazul unei paciente cu diagnostic neoplasm de col uterin stadiul IIIB ce a beneficiat de tratament multimodal in cadrul Spitalului OncoFort.

Pacienta in varsta de 42 ani, fara antecedente personale patologice semnificative, diagnosticata biopsic cu neoplasm de col uterin, stadializat IIIB, pentru care a efectuat radioterapie externa 50 Gy urmata de 2 sedinte brahiterapie cu reevaluarea imagistica postiradiere descriind formatiune tumorala de 2 cm in colul uterin, aparent fara invazia tesuturilor adiacente, fara metastaze la distanta, cu adenopatii pelvine si lomboaortice infracentimetrice.

Se intervine chirurgical, cu diagnosticul intraoperator de neoplasm de col uterin stadiul IIIB preiradiat, invazie tumorala la nivelul ureterului distal drept, fibroza retroperitoneala dreapta pentru care se practica operatie WERTHEIM (limfadenocolpohisterectomie totala) - rezectie ureter drept distal cu implantare in vezica urinara si protezare pe stent.

Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive, cu diureza de ca 2500/ zi aspect limpede. Consultul urologic si ecografia de control descriu vezica supla, destinsa, cu uretere nedilatate si prezenta stentului ureteral in calicele mijlociu.

Pacienta se externeaza cu stare generala buna, afebrila.
 


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  FII CU UN PAS INAINTEA GRIPEI!


Vino in clinicile GRAL Medical din toata tara, in perioada 24.01 – 31.03.2020 si beneficiaza de 15% REDUCERE la pachetul nostru pentru testarea virozei si gripei!

TESTEAZA-TE INTELIGENT! FA-TI PACHETUL COMPLEX! 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici