Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Daca sunt insarcinata, pot sa ma vaccinez pentru COVID-19? 

      Avand in vedere faptul ca vaccinul COVID-19 este unul aparut recent pe piata farmaceutica si faptul ca din punct de vedere etic populatia gravida nu este inclusa in studiile clinice ale niciunui vaccin, deci nici in studiile pentru acest vaccin, datele medicale sunt limitate in momentul de fata.

Publicat de BUINOIU Natalia / 14.01.2021 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
6

Prospectul Vaccinurilor Anti Covid-19

     Prospectul vaccinurilor nu contraindica vaccinarea in cazul pacientelor insarcinate sau celor care alapteaza, dar recomanda ca inainte de a lua decizia de vaccinare, pacienta sa efectueze un consult la medicul specialist obstetrician.

     Mai mult de atat, World Health Organization si institutiile de reglementare din SUA, Canada si Europa, sustin ca nu exista niciun motiv de ingrijorare privind siguranta vaccinului in sarcina.

     Cu toate acestea, se recomanda ca pana la obtinerea unor informatii concludente in ceea ce priveste efectul vaccinului asupra sarcinii si asupra viitorului nou nascut, pacientele insarcinate sa nu fie vaccinate de rutina – doar ca masura de precautie.
     Exista anumite situatii in care potentialele beneficii ale vaccinarii pot depasi riscurile unei infectii COVID-19 si aici vorbim despre populatia gravida cu risc crescut de a contacta infectia virala sau in cazul gravidelor cu conditii medicale preexistente care prezinta riscul de a suferi complicatii severe. In aceste cazuri este posibil ca pacienta sa doreasca sa se vaccineze pentru COVID-19, dar ii recomandam ca inainte sa poarte o discutie cu medicul obstetrician in care sa primeasca toate informatiile de care are nevoie. Gravida trebuie asigurata ca vaccinul nu contine virusul SARS-CoV-2 viu, din acest motiv nu poate cauza infectia COVID-19 nici ei si nici fatului.
     La fel, in caz de alaptare, pacienta poate fi vaccinata COVID-19 in situatiile prezentate mai sus si doar in urma unei discutii cu medicul obstetrician.
     Avand la baza informatia prezentata mai sus, in cazul in care ai primit prima doza de vaccin si ulterior ai ramas insarcinata, a doua doza trebuie amanata pana dupa nastere – exceptie facand populatia aflata la risc.

     Pentru informatii medicale corecte, este indicat sa va adresati unui medic de specialitate.

    Dr. Natalia Buinoiu, medic specialist obstetrica-ginecologie, este la dispozitia pacientelor in Clinica GRAL Stefan cel Mare, pentru consultatii de specialitate. Consultatiile pot fi gratuite cu bilet de trimitre prin CNAS.
     Programeaza-te la 021 323 0000 sau online aici: https://www.gralmedical.ro/Programari-online


« Inapoi

Vizualizari: 526
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici