Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Diagnostic Boala Lyme (Borelioza) la Gral Medical

Laboratorul de analize medicale Gral Colentina ofera tuturor pacientilor analize medicale de laborator in cazul muscaturii de capuse pentru a elimina suspiciunea infectarii cu bacteria Borrelia burgdorferi ce este vinovata cu aparitia bolii Lyme.

Data publicare: 15.05.2012 / Laboratorul Gral Colentina
0
0

Diagnostic Boala Lyme

Laboratorul de analize medicale Gral Colentina ofera tuturor pacientilor analize medicale de laborator in cazul muscaturii de capuse pentru a elimina suspiciunea infectarii cu bacteria Borrelia burgdorferi ce este vinovata cu aparitia bolii Lyme.

Borrelia burgdorferi IgM si IgG

Borrelia burgdorferi este o spirocheta fara perete celular transmisa la om prin muscatura de capusa. Bacteria este agentul patogen al Bolii Lyme sau “boala cu 1000 de fete”. Boala se numeste asa deoarece simptomatologia este diferita de la om la om putand fi confundata usor cu alte afectiuni.

Infectia cu Borrelia burgdorferi afecteaza intreg organismul si are trei stadii de manifestare:
1. Eritem cronic migrator-o leziune tegumentara caracteristica ce migreaza pe suprafata corpului in decurs de cateva zile.
2. Infectie diseminata-spirochetele se raspandesc in singe si ajung la organe, in decursul catorva saptamani pana la cateva luni.
3. Infectie persistenta-complicatii grave, afectiuni articulare, cardiace, oftalmologice si neurologice, de la cateva luni pana la ani.

Avand in vedere gravitatea afectiunilor pe care le provoaca si ca boala poate fi asimptomatica multa vreme, depistarea precoce a infectiei cu Borrelia este foarte importanta.

Laboratorul Gral Colentina efectueaza testarea sangelui pentru a determina nivelul anticorpilor de tip IgM si IgG anti Borrelia burgdorferi. Determinarea nivelului anticorpilor IgM si IgG in mod individual si nu a anticorpilor totali anti Borrelia pot indica stadiul infectiei: precoce sau cronica.
Astfel, anticorpii de tip IgM apar la 3-6 saptamani de la intepatura infectanta de capusa, dupa care titrul incepe sa scada, indicand un stadiu de debut al bolii, apoi incep sa se sintetizeze anticorpi de tip IgG care vor persista vreme indelungata indicand o infectie cronicizata. Recoltarea analizelor de sange se poate face in orice clinica sau laborator Gral Medical.

Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00« Inapoi

Vizualizari:
Comentarii: 0

Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  FII CU UN PAS INAINTEA GRIPEI!


Vino in clinicile GRAL Medical din toata tara, in perioada 24.01 – 31.03.2020 si beneficiaza de 15% REDUCERE la pachetul nostru pentru testarea virozei si gripei!

TESTEAZA-TE INTELIGENT! FA-TI PACHETUL COMPLEX! 

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici