Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Examinarea morfologica fetala - Trimestrul I

Aparitia unei sarcini este un moment de bucurie in fiecare familie. Bucuria se transforma in griji pentru cel mic si pentru sanatatea mamei. Trebuie sa acordam o atentie deosebita sarcinii, inca de la inceput, monitorizand evolutia fatului impreuna cu medicul. 

Dr. Ancar Benedict, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, ne vorbeste despre importanta screening-ului pe timpul sarcinii. Screening-ul de prim trimestru (11 saptamani 0 zile - 13 saptamani 6 zile) este important pentru a depista:
  • anomaliile cromozomiale
  • defectele sistemului nervos central
  • defecte cardiace majore
     
In cadrul examinarii de prim trimestru, se pot suspecta si alte anomalii ale fatului: anencefalia, encefalocelul, hidranencefalia, defecte de perete abdominal, defecte de tract urinar sau defecte scheletice. Confirmarea acestor anomalii se poate face insa numai la examinarea ecografica efectuata dupa 18 saptamani. Totuai, o serie de anomalii functionale fetale (cum sunt anomaliile metabolice, hemoglobinopatiile, etc.) nu au expresie ecografica si nu se pot diagnostica decat dupa nastere.
In plus, conditiile de examinare (obezitatea materna, utilizarea de creme hidratante sau alte substante grase pe abdomen, pozitia f─âtului) pot determina imposibilitatea evidentierii unor aspecte ale morfologiei si/sau patologiei fetale.
Sarcina gemelara sau multipla este o alta conditie in care examinarea ecografica este dificila datorita prezentei simultane a mai multor parti fetale, pozitiilor particulare si umbrelor acustice produse de acestea.
Se recomanda completarea ecografiei cu dublu test/dry test.
Confirmarea unei anomalii cromozomiale si certitudinea existentei sau nu a acesteia, se poate face numai prin examinarea cariotipului fetal dupa amniocenteza.
Subliniem faptul ca examinarea ecografic─â de screening de prim trimestru (intre 11 saptamani 0 zile - 13 saptamani si 6 zile) nu înlocuieste examinarea ecografica de screening de trimestrul II (intre 20-24 saptamani).

Stim ca nimic nu este mai important decat sanatatatea propriului copil. De aceea, este indicat ca fiecare mamica sa cunoasca importanta examinarii inca de la inceputul sarcinii! 
Va puteti programa la 021 323 0000


« Inapoi

Vizualizari: 1349
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Puteti efectua analize decontate prin CASMB si in a doua perioada a lunii sept

Nu mai este nevoie sa astepti inceputul lunii pentru a putea efectua analize medicale decontate prin CASMB. Ai bilet de trimitere pentru analize medicale si nu stii unde sa mergi? Cauti un centru medical unde sa iti faci analizele gratuit?

Vino in luna septembrie si fa-ti analizele gratuit la noi!  Detalii aici

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici