Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

 Importanta vaccinarii copiilor in pandemie

Pandemia creata de noul Coronavirus a produs ingrijorari si pentru parintii care au copii mici. Multi s-au intrebat daca pot efectua vaccinurile obligatorii in aceasta perioada de pandemie. Dr. Mihaela Nita, Specialist Pediatrie in Clinica de Diagnostic GRAL, le raspunde parintilor la aceste intrebari si ofera cateva sfaturi utile pentru aceasta perioada.

Publicat de NITA Mihaela / 13.05.2020 / Clinica de Diagnostic Gral
0
0
Reporter: Ne intreba o mamica care are un copil de 9 luni daca poate sa mearga in perioada aceasta cu cel mic sa ii faca vaccinul ROR?
Dr. Mihaela Nita: Indiferent de varsta copilului, este important sa respectam schema nationala de vaccinare. Am primit foarte multe intrebari din partea parintilor: ,,Astept sa treaca criza de Coronavirus sa pot vaccina copilul?”. Este normal sa ne fie frica, nu am mai trecut prin astfel de situatii, dar trebuie sa avem o atitudine echilibrata. Vaccinarea este o metoda preventiva pe care o aplicam ca sa ne mentinem sanatosi.

Importanta vaccinurilor si in perioada pandemiei de COVID-19

Reporter: Recomandarea dvs pentru acesti parinti este sa mearga cu copiii si sa efectueze vaccinurile
vaccin copii
 obligatorii?
Dr. Mihaela Nita: Recomandarea este sa faca vaccinurile obligatorii din schema nationala. Trebuie safim atenti, cand iesim cu copilul din casa sa avem grija ce obiecte atingem, neaparat sa avem dezinfectant, nu mergem cu transportul public daca este posibila o alta varianta, putem merge si pe jos daca cabinetul medicului de familie este in apropierea noastra. Atentie in sala de asteptare, nu venim in contact cu celelalte persoane, mai ales cu cele care prezinta simptome respiratorii si respectam regulile de distantare sociala. Daca medicul are un cabinet special pentru vaccinare, putem fi indrumati de catre cadrele medicale direct acolo, vaccinam copilul si plecam imediat dupa monitorizare.

In siguranta la medicul de familie

Reporter: Asta este o alta ingrijorare a parintilor, daca merg cu cel mic la medicul de familie, acolo se vor intalni cu alte persoane cu diferite categorii de risc.
Dr. Mihaela Nita: Cadrele medicale si medicul de familie trebuie sa isi asume o responsabilitate foarte mare in perioada pandemiei. Triajul trebuie facut cu rigurozitate. Daca sunt persoane care au simptome respiratorii, in primul rand trebuie sa ia telefonic legatura cu medicul de familie. Nu trebuie sa vina direct in cabinetul medicului de familie ca sa ii puna in pericol si pe ceilalti. Aici este vorba despre responsabilitatea cetatenilor. Avem un protocol clar, daca avem simptome respiratorii si suntem intr-o situatie de risc, stim ca am avut contact cu cineva confirmat sau ne-am intors dintr-o calatorie, nu mergem direct intr-o camera de garda sau la medicul de familie, in primul rand trebuie sa sunam la liniile speciale dedicate sau direct la medicul de familie. Aflam telefonic ce variante sunt, si apoi ne deplasam daca este cazul.

Sanatatea copilului este pe primul loc

joaca copii in pandemieReporter: In aceasta perioada parintii isi pot scoate copiii afara?
Dr. Mihaela Nita: Stiu din retelele de socializare ca parintii au respectat cu strictete regulile. Este foarte greu sa ne imaginam ca putem tine aceste masuri saptamani sau chiar luni de zile. Eu recomand sa incercam sa avem o viata normala dar respectand cu strictete regulile de igiena, de distantare sociala si de izolare fata de persoanele din jurul nostru pe cat putem.

Punem pe primul loc sanatatea copilului. Este important sa apelam doar la sfatul unui medic specialist pentru a primi informatii corecte.

Pentru programari la Dr. Mihaela Nita, Medic Specialist Pediatrie, Clinica de Diagnostic GRAL, rezervati locul din timp: 021 323 0000
Programari online: https://www.gralmedical.ro/Programari-online


« Inapoi

Vizualizari: 618
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici