Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Indicele glezna brat test pentru depistarea bolii arteriale periferice 

        Indicele glezna-brat este un test simplu, rapid, neinvaziv, utilizat pe scara larga pentru diagnosticul bolii arteriale periferice. Masurarea acestuia se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv automat, iar valorile trebuie interpretate de catre un medic de specialitate, in functie de situatia clinica. 

0
0
      Dr. Cristina Pavel, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice in Clinica de Diagnostic GRAL, ne spune care este rolul analizei IGB – Indicele Glezna Brat: Boala arteriala periferica este o boala vasculara aterosclerotica difuza, prezenta frecvent la pacientii diabetici. Prevalența sa variază între 9,5% și 13,6% la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 versus 4% din populatia generala.
S-a demonstrat ca diabetul este principalul factor de risc pentru aparitia bolii arteriale periferice.

Cui i se recomanda analiza Indice Glezna Brat?

American Diabetes Association recomanda masurarea acestui indice:
          • tuturor pacienților diabetici cu varsta de peste 50 de ani
          • oricarui pacient care sufera de simptome ale bolii arteriale periferice: claudicatie intermitenta, lipsa pulsului la membrele inferioare; picioare reci sau palide)
          • celor care au alti factori de risc cardiovascular (fumat, Hiper Tensiune Arteriala, hipercolesterolemie, depuneri aterosclerotice la nivelul arterelor coronare sau carotide).

Ce segment de varsta efectueaza cel mai des aceasta analiza?

Pacientii diabetici, cu varsta de peste 50 ani.

Care este scopul analizei IGB (indice glezna brat)?

Analiza IGB (indicelui glezna – brat) ajuta la diagnosticarea si monitorizarea severitatii bolii arteriale periferice. In plus, este un marker independent pentru morbiditatea și mortalitatea de cauza cardiovasculara.
indicele glezna brat

Cum se realizeaza IGB (indicele glezna-brat)?

IGB (indicele glezna – brat) este un test nedureros, dureaza de regula 5-10 minute si se realizeaza in decubit dorsal, după 5 minute de repaus. In jurul gleznelor si bratelor sunt plasate mansete penumatice care se umfla si desumfla automat. Pe toata perioada investigatiei pacientul nu se va misca si nu va vorbi.


Analiza IGB (indicele glezna – brat) se realizeaza si interpreteaza de catre medicul de specialitate. Programeaza-te pentru efectuarea analizei IGB la medicii nostri din centrele GRAL: Clinica de Diagnostic GRAL sau Clinica GRAL Stefan cel Mare!

Pentru programare va rugam sa sunati la 021 323 0000 sau sa trimiteti email la programari@gralmedical.ro sau online aici: https://www.gralmedical.ro/Programari-online

« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici