Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Insuficienta renala

Insuficienta renala se clasifica in acuta si cronica, in functie de rapiditatea cu care se instaleaza. Prima se dezvolta in cateva zile, a doua progreseaza luni sau chiar ani. In ambele situatii se reduce foarte mult capacitatea rinichiului de a elimina apa, sarea si rezidurile metabolice, in special ureea.

0
0

Despre insuficienta renala


Insuficienta renala se clasifica in acuta si cronica, in functie de rapiditatea cu care se instaleaza. Prima se dezvolta in cateva zile, a doua progreseaza luni sau chiar ani. In ambele situatii se reduce foarte mult capacitatea rinichiului de a elimina apa, sarea si rezidurile metabolice, in special ureea.

In cazurile acute bolnavului i se umfla fata si gambele, urineaza foarte putin, are crampe musculare, greata si varsaturi.

Cauzele cele mai frecvente sunt: arsurile intinse, hemoragii masive, infectiile severe, toate starile de soc, calculii fixati pe ureter, adenomul de prostata, intoxicatiile medicamentoase, substantele de contrast folosite in imagistica.

Tratamentul este unul de urgenta si se face numai in spital. Instituit la timp (la nivel de ore!) poate restabili functia renala in cateva zile.

Insuficienta renala cronica este mult mai grava pentru ca este ireversibila, bolnavul devenind in final dependent de dializa.


In afara unor boli renale (glomerulonefrita, sindrom nefrotic, infectii cronicizate, lupus) si a obstructilor produse de calculi sau tumori, cele mai frecvente cauze ale insuficientei renale cronice sunt dibetul zaharat si hipertensiunea areteriala.

Aceste boli sunt adesea incorect si/sau incomplet tratate alterand lent, dar grav si definitiv functia renala. Simptomele sunt nespecifice (greata, varsaturi, inapetenta, astenie fizica si psihica, crampe musculare) si de aceea nu alarmeaza imediat bolnavul. Urinatul nocturn si edemele persistente ale gambelor si mai ales ale fetei, trebuie sa ne duca rapid catre medic.

Dr. Mihai Corneliu Ungureanu, Medic Specialist Medicina Interna in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca diagnosticul se stabileste pe baza analizelor de sange (mai ales, creatinina si ureea), a sumarului de urina si a ecografiei abdominale. Atat tratamentul cat si preventia se adreseaza bolii de baza.


Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00
 


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici