Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Investigatii vestibulare in Clinica Gral Stefan cel Mare

Vertijul, ameteala, tulburarile de echilibru si instabilitatea posturala sunt simptome clinice foarte frecvente intalnite in randul populatiei. Investigatiile recomandate de specialisti in cazul pacientilor care sufera de ameteala, dezechilibru si vertij sunt: audiometria, timpanometria si examenul clinic vestibular cu videonistagmoscopie.

0
5

Ce sunt testele vestibulare si cand trebuie efectuate?

Testele vestibulare reprezinta o serie de teste efectuate cu echipamente speciale care fac rapid diferenta intre un vertij periferic (datorat unei boli de ureche interna) si unul de tip central (de cauza neurologica). Aceste investigatii nu sunt invazive, nu produc durere sau vertij mai puternic decat criza resimtita de pacient.
 

Ce este vertijul?

Vertijul, ameteala, tulburarile de echilibru si instabilitatea posturala sunt simptome clinice foarte frecvente intalnite in randul populatiei. Dintre acestea circa 30% sunt de cauza otologica, circa 17% sunt de cauza centrala, iar restul raman in general de cauza necunoscuta.

Simptomele vertijului pot varia in intensitate, si pot include:
 • senzatia ca mediul se misca sau se invarte
 • ameteala
 • greata
 • varsaturi
 • dificultati in a sta in picioare si a merge
 • senzatia de nesiguranta
 • senzatia ca nu va putea sa mentina privirea in acelasi punct pentru mai mult timp
 • senzatia ca podeaua se misca.

Dr. Hera Maria Cristina, Medic Specialist Otolaringologie in cadrul Clinicii Gral Stefan cel Mare ne spune ca in cadrul vertijului vestibular cea mai frecventa manifestare este Vertijul Paroxistic Pozisional Benign ce apare sub forma de crize rotatorii cu debut brusc declansate de schimbarea pozitiei capului. Pacientii descriu vertijul ca o senzatie in care simt ca ei se invart sau ca mediul inconjurator se invarte in jurul lor.

Investigatiile recomandate de specialisti in cazul pacientilor care sufera de ameteala, dezechilibru si vertij sunt: audiometria, timpanometria si examenul clinic vestibular cu videonistagmoscopie. Pacientii pot beneficia de un diagnostic precis in faza acuta si de un tratament de repozitionare otolitica cu rezultat imediat asupra simptomatologiei.

Deasemenea, in cadrul vertijului vestibular pot fi incluse:
 • boala Meniere ce prezinta in general triada hipoacuzie fluctuanta, tinitus si vertij
 • sindromul de dehiscenta de canal semicurcular ce prezinta particularitatea producerii vertijului la sunete puternice sau la suflarea nasului.
 • neuronita vestibulara, sindrom de deficit vestibular instaurat in general dupa o viroza, cu veritj rotator de durata a cateva zile.
 • comotia labirintica cu instaurarea unei hipoacuzii si a unui deficit vestibular reprezentat de vertij rotator
 • neurinomul de acustic cu multiplele si variatele sale manifestari: hipoacuzie monolaterala in general progresiva, instabilitate datorata unui sindrom vestibular compensat, tinnitus, pareze de nerv facial
 • migrena vestibulara caracterizata de aparitia asociata a vertijului si migrenei.
 
Pacientii cu observatie de vertij de cauze centrale (de cauza neurologica) sau sistemice sunt orientati catre alte servicii de specialitate. Examinarea vestibulara a nistagmusului cu videonistagmoscopia coroborata cu analiza functiei cohleare pot conduce la un diagnostic precoce si un tratament corespunzator patologiei.
 

Promotie investigatii complete audio-vestibulare

Vino in perioada 20.06.2018 - 31.08.2018 in Clinica Gral Stefan cel Mare si poti beneficia de audiometrie, timpanometrie si examen clinic vestibular cu videonistagmoscopie la pret promotional de 155 lei, reducere 56% (200 lei) din pretul intreg de 355 lei.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 7381
Comentarii: 6

Formular de contact
Comentarii

Comentarii Gral Medical
Daniela - 2018-09-13 11:57:02 | » Adauga raspuns
Buna ziua! Examenul vestibular se poate face si cu bilet de trimitere?

GRAL MEDICAL - 2018-09-14 14:58:38 | » Adauga raspuns Pentru acest serviciu nu avem contract de decontare, se poate face doar cu pret intreg. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Sanatate multa!
MATACHE - 2018-07-16 08:46:24 | » Adauga raspuns
Buna ziua !! puteti sa imi spuneti daca acest pachet este valabil si in policlinica din Ploiesti????

GRAL MEDICAL - 2018-07-19 10:16:23 | » Adauga raspuns Momentan este disponibil doar in Clinica GRAL Stefan cel Mare din Bucuresti. Daca doriti sa va ajutam cu o programare in Bucuresti va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Sanatate multa!
alina - 2018-06-27 13:58:12 | » Adauga raspuns
Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca acest pachet pentru mama mea este doar diagnostic sau este un tratament complet pentru vertij? mama are aceste simptome din articol si vrem sa stim daca mai este nevoie de sedinte ulterior, si daca daca, ce investigatii implica si la ce pret. Multumesc! 

GRAL MEDICAL - 2018-06-27 16:37:18 | » Adauga raspuns

Pachetul descris este pentru diagnosticul sindroamelor vestibulare. In cazul confirmarii acestui diagnostic pacientul va primi pe langa recomandarea unei medicatii, indicatii pentru o reabilitare vestibulara ce se poate efectua la domiciliu. La controalele succesive consultatia va consta in videonistagmoscopie (audiograma si timpanograma doar daca sunt modificari ale auzului recente). In acest caz se poate accesa serviciul cu bilet de trimitere si o taxa de 50 ron pentru efectuarea videonistagmoscopiei.

ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Vacanta fara grij cu test PCR rapid

Ne-am marit capacitatea de testare pentru testele RT-PCR, pentru a veni in sprijinul celor care pleaca in vacanta in Grecia, Austria, Germania sau in alte tari. Testarea rapida si primirea rezultatului si in engleza sau germana in maxim 48 ore (sau 24 ore cu taxa de urgenta) sunt importante pentru planurile de vacanta. 

Happy Hour! Avem orar special in care pacientii pot veni fara programare pentru testare. Va asteptam! >> Detalii

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici