Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Punctiile intra-articulare evacuatorii si terapeutice sub ghidaj ecografic

Punctia reprezinta investigatia prin care se patrunde intr-o cavitate, organ sau tesut al organismului cu ajutorul unui ac sau trocar. Punctiile sunt utile atat pentru confirmarea diagnosticului cat si pentru tratament. Ajuta la diagnosticare prin prelevarea tesutului care ulterior este analizat in Laboratorul de Anatomie Patologica GRAL. Pentru tratarea unor afectiuni ale articulatiilor prin punctie, sunt introduse substantele terapeutice in spatiile intra-articulare. 

0
0
Detalii despre si cand se recomanda punctia intra-articulara, avem de la dr. Cristina Sava, medic specialist reumatolog in Clinica GRAL Stefan cel Mare:

Ce este punctia intra-articulara?

Punctiile intra-articulare evacuatorii sunt manevre de extragere in scop terapeutic sau diagnostic a colectiilor acumulate in spatiile intra-articulare in diverse afectiuni ale articulatiilor.
Punctiile intra-articulare terapeutice (infiltratii) sunt manevre de introducere de substante inflamatorii sau vasco-elastice in spatiile intra-articulare, cu scop terapeutic in diverse afectiuni articulare.
Printre afectiunile ce pot fi tratate cu ajutorul punctiei intra-articulare regasim: osteoartrita, artrita reumatoida (inflamatorie), guta, pseudoguta, capsulita adeziva. Scopul punctiilor este de a diminua durerea si de a imbunatatii functionalitatea articulatiei.

Tehnica folosita

Manevra de realizare a punctiilor consta in accesarea spatiilor intra-articulare cu ajutorul unui ac de punctie.Punctiile intra-articulare evacuatorii si terapeutice se efectueaza sub ghidaj ecografic.

Experienta medicilor si dotarile existente in clinica, recomanda GRAL Medical pentru realizarea punctiilor intra-articulare terapeutice si evacuatorii, ghidate prin ecografie de aparat loco-motor. Investigarea colectiilor lichidiene extrase prin punctiile evacuatorii se efectuaeaza in Laboratorul de Anatomie Patologica GRAL.

Beneficiile punctiei intra-articulare sub ghidaj ecografic

Beneficiile efectuarii acestor manevre sub ghidaj ecografic sunt urmatoarele:
punctii intra-articulare• medicul vizualizeaz─â acul de injectare sau evacuare in timp real, pe masura ce acesta intra in spatiul intra-articular, ceea ce confera precizie superioara punctiilor “oarbe”;
 
• medicul poate vizualiza structurile adiacente zonei punctionate atat inainte, cat si in timpul procedurii;
• se asigura in timp real si dinamic cooperare medic - pacient pe perioada efectuarii manevrei;
• punctiile ghidate ecografic sunt percepute ca mai putin dureroase decat cele “oarbe”.

In cadrul clinicii GRAL Medical Stefan cel Mare procedura este efectuata de doamna dr. Cristina Sava, medic specialist reumatolog.

Pentru programari si mai multe informatii ne puteti suna la Call Canter 021 323 0000


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici