Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

RMN Whole Body

Este o investigatie ce poate fi efectuata de pacientii sanatosi care au in familie cazuri oncologice, pentru excluderea existentei unor focare tumorale, sau de pacientii cu o stare generala proasta, cu dureri osoase sau ale caror analize indica existenta unor probleme medicale.

Publicat de HORTOPAN Dan (Rmn1) / 22.10.2015 / Clinica Gral Radiologie
1
3

 CE este RMN whole body (corp total)?


RMN-ul whole body este o investigatie de screening de ultima generatie, asemanatoare PET-CT-ului, utila in depistarea de focare tumorale oncologice: leziuni oncologice (metastaze) secundare atunci cand se cunoaste leziunea primara, sau depistarea leziunilor secundare cu punct de plecare neprecizat.
 

CINE recomanda?


RMN-ul este realizat de medicul radiolog la solicitarea medicului specialist oncolog, radioterapeut, chirurg, ginecolog, endocrinolog, urolog, cardiolog, gatroenterolog. Totodata RMN-ul whole body se recomada pentru controalele periodice dar si ca investigatie preventiva. Medicii folosesc examen-ul RMN pentru a-i ajuta la diagnosticarea sau monitorizarea tratamentului unor afectiuni precum:
tumori ale toracelui, abdomenului sau pelvisului
• boli ale ficatului, cum ar fi ciroza, si anomalii ale canalelor biliare si pancreas
• boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn si colita ulcerativa
• probleme cardiace, cum ar fi bolile cardiace congenitale.
• malformatii ale vaselor de sange si inflamatii ale vaselor (vasculita) etc.


Pentru a vedea mai clar tesutul anormal, in timpul realizarii RMN-ului se poate administra pacientului substanta de contrast. Substanta de contrast ar putea ajuta la identificarea diferentei dintre cicatrici chirurgicale vechi si o noua afectiune.

 

CUI se adreseaza?


Investigatia se recomanda:
pacientilor care fac chimioterapie si acuza dureri pentru a se face excluderea intre problemele reumatologice si adenopatii sau metastaze osoase, la fel si pacientiilor care trebuie sa faca scintigrafie sau au facut in trecut si au primit o doza mare de iradiere;
pacientilor diagnosticati cu tumori neuro-endocrine (GIST)
in patologia melanomului malign care poate da metastaze oriunde in corp.

In urma investigatiei, medicul radiolog ii recomanda pacientului ce zone sa investigheze mai departe. In cazuri nononcologice, pacientul trebuie sa stie ca aceasta investigatie nu este o examinare de detalii si nu se iau in considerare leziunile care nu sunt in context oncologic: herniile de disc, rupturile de menisc, de ligamente sau alte modificari morfologice.

 

CUM se realizeaza RMN-ul whole body?


Durata realizarii RMN whole body este in medie de 60 – 120 minute. Testul in sine nu provoaca durere, dar ar putea exista persoane carora le este incomod sa stea nemiscate pe toata durata procedurii. Daca pacientul este ingrijorat cu privire la senzatia de claustrofobie in interiorul aparatului RMN, poate discuta cu medicul inainte de inceperea procedurii. Daca starea de sanatate permite, este posibil sa i se administreze un sedativ inainte de scanare.
In unele cazuri, este necesar a se injecta substanta de contrast pentru a evidentia tesuturile anormale. Substanta folosita este putin probabil sa provoace o reactie alergica fata de substanta folosita pentru scanari CT. Dupa scanare, daca pacientul nu a fost sedat, si-ar putea relua activitatile obisnuite.

IMPORTANT!
Imaginile de inalta calitate sunt asigurate numai daca pacientul poate sta complet nemiscat si urmeaza instructiunile de respiratie date de cadrele medicale in timp ce imaginile sunt inregistrate. Pentru orice disconfort pacientul trabuie sa informeze medicul inainte de realizarea RMN-ului. Scanearea completa a corpului ofera o vedere de ansamblu a tuturor organelor interne. Daca pacientul are o problema intr-o zona specifica, ar trebui sa ia in considerare un examen tintit pe zona respectiva. Scanarea completa a corpului nu ofera aceleași detalii și rezolutia pe care o poate oferi RMN-ul concentrat pe o anumita zona. (exemplu: daca pacientul prezinta dureri la umar, ar trebui sa faca o examinare RMN la umar in vederea diagnosticarii unui muschi rupt).

 

APARATURA de ultima generatie


Aparatul utilizat in cadrul Clinicii Gral Radiologie Bucuresti, este unul dintre cele mai moderne aparate utilizate la noi in tara. Motorul Brain Dot este proiectat sa simplifice examinarile cerebrale generale prin fluxuri de lucru personalizate, indrumate si automatizate.
MAGNETOM Aera, cu design-ul Open Bore de 70 cm si lungime a sistemului de 145 cm, ofera un aspect placut care vine in intampinarea pacientilor cu anxietate si claustrofobie.

 

INVESTIGATII speciale


Angiografia este un examen medical care ajuta la diagnosticarea si tratarea afectiunilor medicale legate de vasele de sange de la nivelul inimii, creierului, plamanului, maduvei spinarii, etc. Angiografia se realizeaza cu sau fara substanta de contrast (care se poate administra printr-un cateter).

Angiografie Diagnostica De Control (Periferic - Membre) se recomanda pacientilor care au montate stenturi pe artera femurala, aorta abdominala si au facut o data o angiografie clasica, pentru depistarea trombozelor la pacientii diabetici sau cardiaci. Se efectueaza RMN angiografie pe zona de interes si se evidentiaza leziuni sau daca operatia este permeabila. La pacientii cu neuropatie diabetica cu ajutorul RMN articulatii cu angiografie se depisteaza daca este necroza doar in partile moi sau este osul afectat (piciorul diabetic).

Spectroscopia este o examinare neinvaziva, netraumatica, ce nu implica o pregatire prealabila speciala. Se adreseaza pacientilor cu diverse afectiuni cerebrale - tumorale benigne si maligne, infectioase, leziuni cerebrale inflamatorii sau autoimune, metabolice, epilepsie (cu leziuni epileptice vizualizabile IRM), dementa, leziuni cerebrale vasculare. Asigura o evaluare superioara a leziunilor maligne operate sau radiotratate, pentru evidentierea unor leziuni reziduale sau a recidivelor dupa rezectie tumorala completa. Pentru leziunile tumorale, asigura evaluarea rezultatului terapiei adjuvante sau neoadjuvante.

BENEFICII


• Imaginile RMN ale structurilor tesuturilor moi precum inima, ficatul și multe alte organe - sunt utile in unele cazuri la identificarea și caracterizarea exacta a boli decat alte metode imagistice. Acest detaliu face RMN-ul un instrument nepretuit in diagnosticarea precoce și evaluarea multor leziuni focale și tumorale.
• RMN-ul s-a dovedit valoros in diagnosticarea unei game largi de afectiuni ale inimii si vasculare, cancer, precum si anomalii musculare si osoase.
• RMN-ul permite descoperirea anomaliilor care ar putea fi ascunse de os si care nu sunt identificabile cu alte metode imagistice.
• RMN-ul permite medicilor sa evalueze sistemul biliar neinvaziv și fara injectare de contrast.
• Substanta de contrast utilizata in examinari RMN este mai putin probabil sa produca o reactie alergica decat materialele de contrast pe baza de iod folosite pentru raze X conventionale si scanare CT.
• RMN ofera o alternativa neinvaziva pentru raze X, angiografie si CT pentru diagnosticarea problemelor de inima si ale vaselor de sange.
• Interpretarea RMN-ului se realizeaza intotdeauna in concordanta clinico-imagistica standard (mamografie, ecografie) si cu examinarile RMN anterioare.

 

UNDE se poate efectua RMN whole body?


In Clinica Gral Radiologie Bucuresti procedura este realizata de catre renumitul Dr. Dan Hortopan - Medic Primar Radiologie Imagistica Medicala, membru al Societatii Romane de Radiologie si Imagistica Medicala si al Societatii Romane de Endocrinologie, cu mare experienta profesionala in senologie (imagistica sanului) si in patologia endocrinologica.


Pentru detalii suplimentare şi programări puteţi suna la Call Center: 021-323.00.00


« Inapoi

Vizualizari: 191
Comentarii: 36

Formular de contact
Comentarii

Comentarii Gral Medical
victor - 2021-07-03 00:42:19 | » Adauga raspuns
Buna ziua, se poate face un RMN whole body fara trimitere contra cost?

GRAL MEDICAL - 2021-07-14 16:20:22 | » Adauga raspuns Da, se poate efectua pornind de la un diagnostic oncologic. Este necesara recomandare unui medic specialist. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Chitu Lucia Alexandra - 2020-12-30 11:21:17 | » Adauga raspuns
Buna ziua, Va rog oferta de pret pentru RMN whole body, 2 persoane ( sot si sotie), si oferta separata angio-RMN whole body tot 2 persoane. Multumesc , Alexandra Chitu

GRAL MEDICAL - 2020-12-31 09:00:11 | » Adauga raspuns Pretul pentru RMN whole body difusion nativ si cu substanta de contrast este de 2200 ron si se poate efectua pentru pacientii cu diagnostic oncologic. Pentru detalii si programare ne puteti suna la 021-323.00.00. Multa sanatate!
muntean maria - 2020-02-19 21:05:34 | » Adauga raspuns
Buna seara !! daca as efectua un RMN whole body , sar vedea daca am pobleme cu COLONUL deoarece am dureri de spate foarte mari si in urma mai multor investigati nu mi s-a gasit nimica la colona ,si mi s-a sugerat sa fac un RMN la colon ,dar as vrea sa imi fac cu aceasta ocazie la tot corpul. Multumesc . Astept raspuns. O seara frumoasa

GRAL MEDICAL - 2020-02-25 16:39:50 | » Adauga raspuns In cadrul clinicii noastre RMN whole body se poate efectua pentru pacientii cu diagnostic oncologic. Daca doriti va putem programa initial pentru RMN  pelvis si apoi, in functie  de rezultat, echipa noastra medicala va va oferi toate informatiile necesare. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
ILINCA GHEORGHE - 2019-06-27 12:39:41 | » Adauga raspuns
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un RMN total. Imi puteti spune cat costa? Va multumesc!

GRAL MEDICAL - 2019-07-04 11:32:10 | » Adauga raspuns Pretul unui RMN whole boy este de 2200 ron si se face la recomandarea medicului specialist. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
nicoleta - 2019-06-19 11:06:17 | » Adauga raspuns
Buna ziua, RMN de pelvis cu substanta de contrast se poate face gratuit prin casa de asigurari?

GRAL MEDICAL - 2019-06-24 15:02:41 | » Adauga raspuns Va rugam sa ne contactati la 021-323.00.00 pentru a va putea furniza toate informatiile necesare. Multa sanatate!
Florin - 2019-02-12 18:40:03 | » Adauga raspuns
Buna ziua. Un rmn la umarul drept cu contrast ce pret are?

GRAL MEDICAL - 2019-02-13 17:21:27 | » Adauga raspuns Pretul este de 770 ron. Pentru a stabili o programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
PETRE DANIELA - 2019-02-07 19:49:12 | » Adauga raspuns
Ma interesa si pe mine pretul unui RMN de cervicala, torace, abdomen, pelvis cu substanta de contrast!

GRAL MEDICAL - 2019-02-13 17:12:57 | » Adauga raspuns Fiecare zona are pretul de 495 ron nativ sau 770 ron cu substanta de contrast. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Multa sanatate!
Mariana - 2018-10-20 15:21:08 | » Adauga raspuns
Buna ziua, Am cancer de san cu 15 ganglioni metastazati , operat in 2017. Mi s-a recomandat efectuarea unui RMN whole body . Imi puteti spune daca investigatia se deconteaza de catre CASMB ? De asemenea, in cazul in care trebuie sa o platesc, cat costa si cam cat se asteapta pentru programare? Va multumesc !

GRAL MEDICAL - 2018-10-22 15:08:10 | » Adauga raspuns Pretul pentru RMN whole body este de 2.200 ron, nefiind decontata de catre Casa de Asigurari in clinica noastra. Pentru a putea efectua programarea va recomandam sa veniti la Dl Dr Hortopan (in fiecare zi de miercuri) cu tot istoricul medical si apoi veti primi detalii suplimentare cu privire la ziua in care se poate face investigatia. Dl dr Hortopan isi desfasoara activitatea in sediul nostru GRAL din Str. Traian Popovici nr.79-91, Sector 3. Va asteptam!
Bilici Manuela - 2018-08-08 18:56:47 | » Adauga raspuns
Buna ziua! Am fost operata in luna ianuarie 2018 de tumora la san, urmand tot protocolul dupa stabilirea exact al diagnosticulului. Intrebare : se poate face la dvs. un CT la pelvis si torace? Daca se poate cu trimitere de la specialist si cat costa? Multumesc anticipat!

GRAL MEDICAL - 2018-08-09 11:55:16 | » Adauga raspuns va confirmam faptul ca puteti efectua aceasta investigatie cu bilet CASMB sau OPSNAJ in limita fondurilor disponibile. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Sanatate multa!
Voicu Mihaela Veronica - 2018-06-11 13:33:16 | » Adauga raspuns
Buna ziua. Ma interesa si pe mine pretul unui RMN de abdomen superior cu substanta de contrast! Va multumesc

GRAL MEDICAL - 2018-06-12 15:14:35 | » Adauga raspuns Pretul este de 770 ron si se efectueaza la recomandarea unui medic specialist. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Sanatate multa!
Alina - 2018-02-12 01:02:41 | » Adauga raspuns
As dori un pret pentru un RMN total

GRAL MEDICAL - 2018-02-12 15:16:29 | » Adauga raspuns Va rugam sa ne specificati diagnosticul dvs. RMN whole body se poate face doar in anumite situatii. Va multumim si asteptam detaliile!
rogoz - 2017-08-12 00:44:48 | » Adauga raspuns
Salut, cat costa un RMN whole body cu substanta si in ce orase din Romania se poate face?

GRAL MEDICAL - 2017-08-14 09:34:44 | » Adauga raspuns Pretul pentru RMN whole body cu substanta de contrast este 2200 lei si se poate efectua in cadrul clinicii de Radiologie Diagnostic, Bucuresti, sector 3. Pentru efectuarea unei programari si pentru alte informatii ne puteti suna la 021-323.00.00. Va asteptam!
violeta - 2017-05-25 11:05:19 | » Adauga raspuns
Cat costa un RMN whole body?

GRAL MEDICAL - 2017-05-25 14:26:19 | » Adauga raspuns Pretul RMN-ului whole body este 1980 lei fara substanta de contrast si 2200 lei cu substanta de contrast. Pentru programare si pentru alte informatii va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
VIORICA - 2017-01-23 11:37:46 | » Adauga raspuns
Care este locatia in care se poate efectua un RMN whole body ?

GRAL MEDICAL - 2017-01-23 16:18:01 | » Adauga raspuns Puteti efectua aceasta investigatie in cadrul Clinicii de Radiologie GRAL (Str. Traian Popovici nr.79-91 Sector 3). Pentru detalii si programare va rugam sa ne contactati la 021-323.00.00. Va asteptam!
Daniela - 2016-10-13 17:09:29 | » Adauga raspuns
Va rog sa imi spuneti daca in RMN total se vede si coloana ,umar si picioare am mai multe dureri in diverse locuri inexplicabile

GRAL MEDICAL - 2016-10-19 09:37:58 | » Adauga raspuns RMN whole body se adreseaza pacientior din aria oncologica. Pentru a efectua RMN trebuie sa aveti recomandarea unui medic specialist, in functie de afectiunile dvs. Pentru detalii ne puteti suna la 021-323.00.00. Sanatate multa!
Ela - 2016-10-08 15:17:33 | » Adauga raspuns
Cat costa un RMN la cap pentru un caz de hiperprolactinemie?

GRAL MEDICAL - 2016-10-13 10:27:43 | » Adauga raspuns Pretul unui RMN cranio-cerebral nativ este de 495 ron, iar cel cu substanta de contrast are pretul de 760 ron. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
Marieana - 2016-06-13 01:42:51 | » Adauga raspuns
Ma intereseaza un RMN whole body intr-o zi din saptamina 20-25 iunie. Cit costa, fara trimitere de la doctor?

GRAL MEDICAL - 2016-06-21 09:25:40 | » Adauga raspuns Pretul unui RMN whole body este de 2.200 ron si pentru programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00 sau direct click pe Dondo din dreapta. Sanatate multa!
dumitru c - 2015-11-19 17:03:34 | » Adauga raspuns
Care sunt preturile pe anumite parti din corp?

GRAL MEDICAL - 2015-11-20 16:12:06 | » Adauga raspuns Aceste preturi difera in functie de recomandare, daca se efectueaza cu substanta de contrast sau nu, de aceea va eugam sa ne specificati ce solicitare are medicul dvs trimitator. Pentru detalii ne puteti suna la 021-323.00.00. Va asteptam!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici