Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Spondiloza cervicala

Suferinta artrozica este caracterizata prin degradarea cartilajului articular si o reactivitate a osului adiacent, cu localizare variata. Spondiloza cervicala este des intalnita in practica medicala, segmentul inferior (cel mai mobil) avand o interesare mai mare decat restul segmentelor.

Publicat de SIMIAN Ioana / 21.03.2014 / Clinica de Diagnostic Gral
1
1

Despre spondiloza cervicala


Pe masura ce inaintam in varsta, se produc diferite modificari la nivelul sistemului osteoarticular, la acestea adaugandu-se si influenta factorilor de mediu si ocupationali, precum si o predispozitie genetica. Suferinta artrozica este caracterizata prin degradarea cartilajului articular si o reactivitate a osului adiacent, cu localizare variata.
Modificarile degenerative sunt frecvent intalnite la nivelul coloanei vertebrale, fiind cunoscute sub termenul de spondiloza sau spondilartroza.
 

Semnele clinice comune

 
  • durere la nivelul gatului sau bazei capului „cefalee”
  • durere iradiata pe membrul superior/umar/torace (iradierea in partea stanga trebuie sa fie diferentiata de o patologie cardiaca)
  • ameteli
  • rar tulburari vizuale

Diagnostic


Diagnosticul se pune cel mai usor pe baza unei radiografii ale segmentului cervical, din mai multe incidente. Se pot pune in evidenta: modificari de pozitie/postura ale coloanei, ingustari ale spatiilor dintre vertebre (semn de degenerescenta a discului intervertebral), osteofite vertebrale (clasicele „ciocuri”) de diverse dimensiuni si localizari, unele putand sa fie mari si sa formeze punti intre vertebre.

Spondiloza, desi este o afectiune care determina o varietate de simptome unele foarte suparatoare pentru pacient, cu modificari radiologice extinse, NU are o analiza specifica de sange pentru diagnostic, pacientul remarcand valorile normale ale determinarilor de laborator desi el este bolnav.
 

Recomandari si tratament


Tratamentul este diferit in functie de simptomatologia prezentata. Trebuie corectata pozitia capului in timpul serviciului, sofatului , lucrului la birou etc., a pozitiei in timpul somnului folosind asa-numitele perne anatomice sau ortopedice.

Tratamentul balneofizioterapic, masajul, caldura locala, acupunctura si kinetoterapia sunt de mare ajutor in spondiloza cervicala. Gimnastica medicala sau kinetoterapia trebuie sa fie facuta in mod frecvent, ea asigurand o mobilitate a segmentului cervical, o musculatura optima pentru activitatile de zi cu zi.
Medicamentele antiinflamatoare, antialgice (impotriva durerii), relaxantele musculare, gelurile antiinflamatoare, sunt masurile terapeutice la indemna in cazul unei simptomatologii mai zgomotoase, care ii deranjeaza pe pacienti si ii determina sa se adreseze medicului.
Medicatia trebuie sa fie recomandata de medic, in functie de intensitatea acuzelor si patologia asociata, dupa un consult riguros pentru a exclude alte afectiuni cu aceleasi manifestari. Se poate face si tratament local, infiltratie cu solutie cortizonica si anestezic.
Dr. Simona Huica, Medic Specialist Reumatologie din cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca evolutia si prognosticul sunt imprevizibile. Diagnosticul precoce si respectarea indicatiilor medicale (mai ales cele legate de pozitia coloanei si gimnastica medicala) sunt importante pentru a influenta progresia pe termen mediu si lung a afectiunii. Se poate intarzia avansarea bolii si se reduce consumul de medicamente.

Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00
 


« Inapoi

Vizualizari: 11524
Comentarii: 4

Comentarii

Comentarii Gral Medical
Mih─âilescu Mihaela - 2018-06-18 14:22:00 | » Adauga raspuns
Cat costa un control ?

GRAL MEDICAL - 2018-06-26 12:07:02 | » Adauga raspuns Pretul unui Consult neurochirurgie medic primar este de 200 ron. Pentru detalii si programare va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!
mitica - 2017-07-31 00:30:07 | » Adauga raspuns
As dori sa fac investigatii pentru spondiloza cervicala si vreau sa stiu daca se pot face in Vrancea. Multumesc!

GRAL MEDICAL - 2017-07-31 14:48:52 | » Adauga raspuns

Va putem comunica in functie de recomandarile pe care le aveti, in cazul in care nu aveti recomadari cu privire la investigatiile ce trebuie efectuate, va recomandam o consultatie initiala la un medic specialist. Pentru efectuarea programarii si pentru alte informatii, va rugam sa ne sunati la 021-323.00.00. Va asteptam!

ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Vacanta fara grij cu test PCR rapid

Ne-am marit capacitatea de testare pentru testele RT-PCR, pentru a veni in sprijinul celor care pleaca in vacanta in Grecia, Austria, Germania sau in alte tari. Testarea rapida si primirea rezultatului si in engleza sau germana in maxim 48 ore (sau 24 ore cu taxa de urgenta) sunt importante pentru planurile de vacanta. 

Happy Hour! Avem orar special in care pacientii pot veni fara programare pentru testare. Va asteptam! >> Detalii

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici