Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Testul MammaPrint se efectueaza in clinicile Gral Medical 

Majoritatea femeilor cu cancer de san in stadiu incipient au un risc scazut de recurenta a cancerului si ar putea evita chimioterapia.

Gral Medical este partener afiliat in proiectul “Testarea genetica la cancerul de san in stadii incipiente”. Suma alocata pentru aceasta testare este de 17.000 lei/beneficiar si se acorda sub forma de VOUCHERE pacientilor din Bucuresti.
 

Despre testul MammaPrint

MammaPrint este primul test validat clinic si aprobat FDA si marcat CE pentru evaluarea riscului de recurenta a cancerului de san la femeile de toate varstele, care furnizeaza un rezultat personalizat: "RISC CRESCUT" sau "RISC SCAZUT".

Ce reprezinta testarea genomica?
Testarea genomica analizeaza gene specifice dintr-o tumora pentru a stabili cauza cresterii acesteia.
Acest tip de testare ajuta la crearea unui plan de tratament personalizat, optimizat pentru nevoile specifice fiecarui pacient. Testarile genomice nu sunt acelasi lucru cu testele genetice. Testele genetice sunt folosite pentru stabilirea riscului mostenit genetic sau a predispozitiei ereditare pentru cancer.

Medicul tau va evalua numerosi factori in scopul de a stabili un plan de tratament, inclusiv marimea tumorii, implicarea nodulilor limfatici, precum si statusul receptorilor hormonali ER, PR sau HER2.

Acesti factori, impreuna cu profilul genomic al tumorii tale, te pot ajuta pe tine si pe medicul tau sa luati cele mai potrivite decizii de tratament personalizat pentru tipul tau specific de cancer.
 

Cum vor arata rezultatele Testarii MammaPrint?

MammaPrint este un test care analizeaza cele mai importante 70 de gene asociate cu recurenta cancerului de san. Ti se va atribui fie un rezultat de tip RISC CRESCUT, fie RISC SCAZUT de dezvoltare a metastazelor in urmatorii 10 ani de la diagnosticare, fara rezultate intermediare (spre deosebire de alte teste similare).

Studiul clinic de referinta MINDACT a demonstrat ca 46% dintre pacientele identificate pe baza criteriilor clasice (clinico-patologice) ca fiind cu risc crescut de recurenta a cancerului, in urma testului MammaPrint au fost reclasificate cu RISC SCAZUT genomic. In acest caz, aceste paciente nu au beneficiu semnificativ in urma chimioterapiei.

Ce inseamna tipul RISC SCAZUT?
Conform studiului clinic MINDACT, daca te afli in grupul RISC SCAZUT este posibil ca tratamentul chimioterapic sa nu prezinte beneficii. La pacientele cu cel mai comun tip de cancer de san (receptori hormonali - pozitiv, HER2 - negativ, fara afectare ganglionara), cu un rezultat tip Risc Scazut (conform ambelor criterii clinice si genomice) ce beneficiaza exclusiv de terapie hormonala, rata de supravietuire fara metastaze la distanta este de 97.6%.

Ce inseamna tipul RISC CRESCUT?

Daca esti in acest grup, ai un risc crescut sa reapara cancerul si studiile au evidentiat un beneficiu relativ al adaugarii chimioterapiei de 50%. In studiul clinic MINDACT, la pacientii care se aflau in grupul RISC CRESCUT s-a calculat un risc mediu de recurenta de 5,4% in urmatorii 5 ani, cu terapie hormonala insotita de chimioterapie.
 

Ce metoda de testare este folosita?

MammaPrint are la baza tehnologia Microarray&Next Generation Sequencing (tehnici superioare celorlalte teste similare de pe piata), care permite analizarea profilului a 70 de gene si prezinta avantajul cercetarii simultane a sute de gene suplimentare.
 

Criterii de eligibilitate

Criterii de includere (toate sunt obligatorii) pentru testele genetice pentru includerea in proiect sunt urmatoarele:
  • femei, peste 18 ani, operate radical/conservator, cu explorarea ganglionilor axilari (disectie axilara completa sau disectia ganglionului santinela)
  • diagnostic de carcinom mamar invaziv
  • T1c (> 1 cm), T2 (2-5 cm),
  • N0 sau N1 (1-3 ganglioni pozitivi)
  • margini de rezectie negative
  • receptori estrogenici (ER) pozitivi
  • receptori Her2 negativi

Apeleaza la un medic oncolog Gral Medical pentru a vedea daca testul MammaPrint este potrivit pentru tine!


Pentru inscriere sau mai multe detalii privind acest proiect, va rugam sa accesati link-ul: http://testaregenetica.assmb.ro/ si pe www.agendia.com.

Detalii suplimentare puteti obtine la Call center: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 23
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici