Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament tumora laringiana in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz) 

Incidenta cancerului de laringe se intalneste la persoane intre 40 si 70 de ani si este mai frecvent la barbati.

Publicat de TOMA Paula / 11.09.2018 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Cancerul laringian este o tumora maligna care se dezvolta pe peretele laringelui.
Semnul cel mai precoce este modificarea vocii (raguseala, ingrosata) care nu mai trece, apoi apare o jena respiratorie si o umflare a unuia sau mai multor ganglioni limfatici ai gatului.

Pentru a preveni cancerul de laringe, Specialistii OncoFort recomanda renuntarea la fumat si la consumul excesiv de alcool, precum si modificarea conditiilor de munca la cei cu expunere la noxe.
 

Caz tumora laringiana

Pacient de sex masculin in varsta de 67 ani, cunoscut cu diabet zaharat si neuropatie periferica instalata de cativa ani, fost fumator (aproximativ 40 PA), a fost diagnosticat clinic si endoscopic cu o tumora laringiana pentru care s-a intervenit chirugical in 18.01.2016, cand s-a practicat laringectomie totala cu faringectomie partiala, tiroidectomie subtotala, evidare ganglionara jugulo-carotidiana si spinala bilaterala si traheostomie.

Rezultatul histopatologic a aratat existenta unui carcinom epidermoid spinocelular, cheratinizant, invaziv, cu grad scazut de diferentiere si adenopatii latero-cervicale stangi invadate tumoral in piesa chirurgicala in piesa rezecata.

Cazul a fost prezentat in comisia multidisciplinara care a decis administrarea de tratament radioterapic si chimioterapic concomitent cu cetuximab (agent biologic) in scop adjuvant. Pacientul a primit tratament de inductie cu cetuximab plus cisplatin si 5-fluorouracil, ulterior radioterapie si tratament concomitent cu cetuximab si ulterior inca 4 serii de tratament cu cisplatin si 5-fluorouracil.

Tolerabilitatea la tratament a fost una destul de scazuta cu episoade de suprainfectie a regiunilor iradiate, mucozita importante cu tulburari de alimentare si hidratare ce au necesitat administrarea acestora pe cale parenterala si un episod de sepsis remis sub tratament antibiotic specific.

Pacientul a finalizat administrarea terapiei adjuvante in septembrie 2016 si actualmente este in curs de monitorizare oncologica prin efectuarea periodica de investigatii imagistice (CT cerebral, cervical, torace abdomen si pelvis cu substanta de contrast) si analize sanguine. Ultimele evaluari, cele din iulie 2018, nu au aratat progresie tumorala locala sau la distanta, pacientul avand o stare clinica generala buna, cu crestere in greutate, dar cu usoara agravare a neuropatiei periferice, expresie a evolutiei complicatiilor diabetului zaharat de care sufera si a suprapunerii toxicitatilor chimioterapiei.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 1991
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici