Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratamentul herniei inghinale

Chiar daca nu pare sa reprezinte neaparat o urgenta, hernia inghinala provoaca neplaceri si nu trebuie ignorata. Hernia inghinala apare atunci cand o bucata de tesut gras sau o parte din intestin sau vezica patrunde in canalul inghinal, printr-un orificiu format in peretele abdominal.

Publicat de OLIVEIRA Anabela / 15.10.2019 / OncoFort Chirurgie
0
1

Cauze si simptome

Hernia inghinala apare atunci cand o bucata de tesut gras sau o parte din intestin sau vezica patrunde in canalul inghinal, printr-un orificiu format in peretele abdominal. 

Simptomele herniei includ dureri locale, o senzatie de arsura, aparitia unei umflaturi acolo unde tesutul este afectat, dar si inflamatii in jurul testiculelor, in cazul barbatilor. Barbatii prezinta un risc mai mare de a suferi de hernie inghinala din cauze strict fiziologice.
 

Cauzele aparitiei herniei inghinale

  • Presiune crescuta la nivelul musculaturii abdominale (la persoanele supraponderale sau la cele care sufera de boli cornice: tuse cronica, adenom de prostata, constipatie cronica)
  • Rezistenta slabita a peretelui abdominal (la persoanele sedentare, varstnici si la persoanele care sufera de ciroza hepatica)
     

Ce presupune tratamentul herniei inghinale?

Interventia chirurgicala este singurul tratament curativ pentru hernia inghinala.
Conduita in cazul herniilor de dimensiuni mici si asimptomatice consta in general in monitorizare, cu recomandarea ca operatia sa nu fie mult timp amanata, pentru a evita instalarea complicatiilor precum strangularea sau incarcerarea.

Herniile de mari dimensiuni sau dureroase au indicatie chirurgicala absoluta pentru a preveni sau trata complicatiile dar si pentru a reduce durerea.

Tratamentul chirurgical al herniei inghinale se poate efectua prin operatie deschisa sau laparoscopica.

Operatia deschisa se efectueaza sub anestezie regionala (rahianestezie) sau generala. Procedura consta intr-o incizie in zona inghinala, reducerea sacului de hernie in cavitatea abdominala si sutura peretelui muscular slabit, de cele mai multe ori fiind aplicata o plasa chirurgicala pentru intarire.

Operatia laparoscopica, este o procedura mai putin invaziva, cu multiple avantaje pentru pacient, cu o reducere a riscului de complicatii, a cicatricii si recuperarii postoperatorii. Procedura presupune cateva incizii minime prin care se introduce in cavitatea abdominala telescopul conectat la camera video si instrumentarul de lucru, obiectivul fiind acelasi de a repara hernia si a aplica plasa chirurgicala.

Durata interventiei pentru hernia inghinala este de aproximativ 45-60 de minute.
 

Cat dureaza recuperarea post-operatorie?


Dr. Oliveira Anabela, Medic Specialist Chirurgie Generala in cadrul Spitalului OncoFort ne spune ca “Operatia de hernie inghinala presupune de obicei 2 zile de spitalizare, urmand apoi o perioada de 3 saptamani pana la reluarea activitatii in cazul interventiei laparoscopice, respectiva 4-6 saptamani in cazul interventiei deschise”.

In perioada de recuperare postoperatorie pacientul nu are restrictii semnificative. Sunt interzise eforturile fizice mari care contracta peretele abdominal.
Explicatia este una simpla: aceasta perioada de recuperare reprezinta timpul necesar plasei de a se fixa definitiv, iar eforturile fizice intense pot duce la desprinderea acesteia din punctele de fixare.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 4172
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici