Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratamentul nodulilor tiroidieni

Frecventa nodulilor tiroidieni creste cu inaintarea in varsta. Exista variatii si in functie de sex, femeile au o prevalenta mai mare decat barbatii.

Ce sunt nodulii tiroidieni?

Nodulii tiroidieni sunt formatiuni rotund-ovalare care difera de tesutul tiroidian normal si pot fi depistati palpator sau ecografic. Acestia sunt foarte frecventi, aproape 50% din populatie are un nodul tiroidian, iar 95% din acestia sunt benigni (noncancerosi).

Nodulii tiroidieni nu secreta hormoni decat in rare cazuri, fiind functionali si cauzand hipertiroidism (cu anxietate, scadere ponderala, tahicardie, diaree).
 

Ce teste se fac si cum ii tratam?

Pentru a ne asigura ca nodulii sunt benigni si nu cauzeaza probleme, se fac teste din sange si ecografie de tiroida.
In unele cazuri se indica punctie tiroidiana cu ac subtire, pentru a preleva celule din noduli si a pune un diagnostic citologic si a stabili daca este necesar tratamentul chirurgical al nodulior sau doar urmarirea ecografica

In alte cazuri (TSH scazut cu hipertiroidism) se indica scintigrafie tiroidiana - in care pacientul primeste o doza mica de iod radioactiv, apoi cu o camera speciala se efectueaza o imagine a glandei tiroide. Acest test este contraindicat la femeile insarcinate sau care alapteaza.


Tratamentul depinde de cauze si simptome:

  • Urmarire - daca nodulii sunt mici si au criterii de benignitate, se urmaresc ecografic la 6 luni - 1an si se indica punctie tiroidiana daca acestia cresc semnificativ 
  • Chirurgie - pentru excluderea unui lob tiroidian sau a glandei tiroide in totalitate; daca nodulii sunt mari (>4cm si dau simptome de compresie) sau daca punctia tiroidiana indica suspiciunea de malignitate 
  • Tratament cu antitiroidiene de sinteza sau cu radioterapie cu iod - doar in cazul in care nodulii sunt functionali (secreta hormoni tiroidieni). In cazul femeilor care isi doresc un copil, dupa tratamentul de radioterapie cu iod este interzisa conceptia minim 6 luni
Siguranta pacientilor este prioritara pentru noi. In aceasta situatie de criza cauzata de noul Coronavirus, toti pacientii care vor fi internati in Spitalul OncoFort pentru radioterapia cu iod, vor fi testati pentru COVID-19. 
 
Dr. Iuliana Ilie, Medic Specialist Endocrinologie in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral ne spune ca "o ecografie de tiroida este un examen neinvaziv, util in depistarea si urmarirea nodulilor tiroidieni, fiind indicat si la gravide".

Vezi aici site-ul nostru dedicat pentru afectiunile tiroidei: www.radioterapiecuiod.ro  
Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call center: 021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).

« Inapoi

Vizualizari: 1791
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici