Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Vitamina D, vitamina soarelui [Promotii - Oferta inactiva]

Vitamina D, vitamina soarelui

 
Vitamina D este o vitamina liposolubila, sinteza dermala fiind sursa majora, ea producandu-se in mod natural la nivelul pielii, sub influenta radiatiilor U.V. Aceasta are un rol semnificativ in absorbtia calciului in organism si contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Vitamina D are rolul de a mentine calciul si fosforul in sange, principalul furnizor de vitamina D fiind soarele.

Cateva dintre cele mai importante roluri ale Vitaminei D sunt in functionarea normala a sistemului imunitar, in preventia bolilor neurodegenerative si cardiovasculare, are efect protector impotriva infectiilor respiratorii, unele studii arata ca scade riscul de cancer de san si colorectal. Studii epidemiologice au indicat ca riscul de cancer, infectii, boli cardio-vasculare sau autoimune este mai mare cand nivelul de 25OH vitamina D este <20 ng/ml.
 

Rolul Vitaminei D in sistemul imunitar si in functia cerebrala

Vitamina D participa la functionarea normala a sistemului imunitar, receptorii pentru vitamina D fiind prezenti in multe tipuri de celule specifice ale sistemului imunitar. Dozele suficiente de vitamina D reduc riscul de aparitie a bolilor autoimune, cum este diabetul zaharat de tip 1 si scleroza multipla.

Vitamina D si functia cerebrala: previne riscul de apariție a dementelor din cadrul bolilor neurodegenerative. Niveluri scazute de vitamina D sunt intalnite frecvent la pacientii cu depresie sau boala Alzheimer, aceasta putand fi si o consecinta a mobilitatii si expunerii scazute la soare.

Deficitul de Vitamina D se instaleaza pe langa aportul alimentar insuficient si prin limitarea expunerii la soare. Deficienta de vitamina D poate provoca:

  • Rahitismul la copii (cu afectarea mineralizarii cartilajului de crestere) si osteomalacia la adulti (in caz de deficit sever de vitamina D). Afectiunile sunt cel mai des intalnite in zonele cu expunere scazuta la soare. Osteomalacia se manifesta cu dureri osoase difuze, dureri musculare sau dificultati la mers.
     
  • Deficitul subcinic de vitamina D este foarte frecvent (25OHVitamina D sub 20ng/ml sau sub 50nmol/l). Acesta poate contribui la dezvoltarea osteoporozei si la un risc crescut de fracturi la adultii in varsta.
     
  • Absorbtia intestinala redusa de calciu si fosfat. Hipocalcemia duce la cresterea secretiei de hormon paratiroidian, ceea ce va duce la cresterea nivelului de calciu seric si a cresterii eliminarii de fosfat.

Pentru prevenirea deficientei vitaminei D cu toate efectele sale negative asupra sanatatii, trebuie asigurat necesarul zilnic recomandat fie prin alimentatie, fie prin expunerea la soare sau, cel mai indicat, ambele surse.
 

Promotie!

Beneficiezi de un pachet special deficit Vitamina D la pretul promotional de 270 lei (62% reducere), redus de la 710 lei, la Clinica de Diagnostic Gral, in perioada 01.08.2019 – 30.11.2019.

Pachetul contine:
consult medic specialist (Dr. Iuliana Ilie), analize de sange (25OH Vitamina D, calcemie totala, albumina serica, fosfat seric, magneziu seric, TGP, uree, creatinina, fosfataza alcalina, PTH), si consultatie finala dupa analize.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call center: 021 323 00 00 sau folositi formularul de contact de mai jos.


« Inapoi

Formular de contact
  Test RT-PCR COVID-19 – facilitati pentru retestare

Daca esti pacient GRAL Medical si ai efectuat testul RT – PCR COVID -19 la noi, iti oferim:

10% reducere pentru retestare in perioada 02.11.2020 – 30.12.2020 in centrele din BUCURESTI!

Detalii complete aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici