Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Vrei sa stii daca esti alergic la ceva? Vrei sa-ti evaluezi sensibilizarile alergice? 

     In aceste vremuri ale pandemiei de Covid-19, uitam si neglijam afectiunile pe care le avem. Multe din aceste afectiuni pot fi descoperite printr-un consult la medicul de specialitate si pot fi tratate corespunzator, fara sa se agraveze. Cea mai frecventa intrebare care apare acum este cea legata de reactiile alergice la vaccinul anti-Covid-19.

Publicat de SCHIFIRNET Monica / 20.01.2021 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
1
     Cea mai frecventa intrebare care apare acum este cea legata de reactiile alergice la vaccinul anti-Covid-19. Ne putem vaccina daca suntem alergici sau nu?

     Companiile farmaceutice Pfizer/BioNTech si Moderna, care au dezvoltat vaccinurile spun ca pot sa apara reactii de anafilaxie. In centrele de vaccinare trebuie sa fie disponibile tratamente medicale imediate si supraveghere adecvata dupa administrarea vaccinului. Se recomanda monitorizarea atenta minim 15 minute dupa administrarea vaccinului. Este recomandat un consult la medicul alergolog inainte de vaccinare. El este in masura, in functie de starea clinica a fiecarui pacient, sa ii recomande investigatiile necesare.

     Vino in Clinica GRAL Stefan cel Mare si efectueaza testul complex pentru depistarea alergiilor, ALEX® (Allergy Explorer) si beneficiezi gratuit, pana in 28 februarie 2021, de consult la medicul alergolog si de interpretarea rezultatelor testarii.

Bolile alergice

     Bolile alergice nu trebuie sa fie ignorate, ele uneori pot fi foarte severe si pot pune brusc viata in pericol prin declansarea unui soc anafilactic. Alteori suferinta alergica este de durata si determina o afectare importanta a calitatii vietii pe termen lung.
     La nivel mondial 1 din 4 persoane manifesta o boala alergica, cel mai frecvent fiind vorba de rinita alergica, astmul bronsic, conjunctivita alergica, dermatita atopica, reactiile alergice la alimente sau medicamente, alergia la intepatura de viespe sau la cea de albina. Pot aparea alergii pe care stii ca le ai sau pot sa apara reactii alergice noi, la substante cu care intri in contact, fara ca anterior acestea sa iti fi provocat vreo reactie de natura alergica.

     Alergia este o reactie anormala a sistemului imunitar la una sau mai multe substante, numite alergeni. Este o boala cu manifestari clinice, poate sa apara la orice varsta, nu doar in perioada copilariei si este precedata de formarea in organism a anticorpilor de tip Ig E specifici. Fenomenul se numeste de sensibilizare alergica. Este util sa stim cat mai din timp daca exista posibilitatea aparitiei unei reactii de sensibilizare alergica. Depistarea precoce a sensibilizarilor alergice ajuta la evitarea corecta si din timp a expunerii la alergeni si la prevenirea instalarii bolilor alergice.
 

Investigatiile alergologice

     Este util sa faci investigatii alergologice si sa discuti cu un medic specializat in Alergologie si Imunologie Clinica. In acest fel pot fi depistate si prevenite din timp posibilele reactii alergice care pot aparea. Mai mult, pentru ca stiinta a evoluat, multe din reactii pot fi prevenite prin tratamente adecvate de desensibilizare.

     In cele ce urmeaza o sa vorbim despre un test complex, specific investigatiilor alergologice, indicat pacientilor cu alergii complexe, celor cu alergii alimentare sau respiratorii. test alex - alergologie
 
     Testul alergologic ALEX® este un test complex, un test in vitro, din sange, ce determina prezenta anticorpilor de tip Ig E specifici pentru mai mult de 280 alergeni, peste 150 de extracte de alergeni si peste 100 de alergeni moleculari, cum ar fipolenuri, mucegaiuri, acarieni, animale de companie, insecte si o serie larga de alimente. Informatiile obtinute prin efectuarea acestui test complex sunt foarte utile in intelegerea unor reactii alergice de tip 1, cele care se manifesta imediat dupa contactul cu alergenul si trebuie sa fie interpretate cu mare atentie, in corelatie cu istoricul medical al pacientului. Se obtine astfel imaginea completa a starii de sensibilizarea a pacientului, medicul alergolog avand posibilitatea recomandarii unui tratament de desensibilizare a pacientului.

     Testul ALEX® poate inlocui testele cutanate specifice pentru alergii, avand o sensibilitate mult mai mare decat testele traditionale de alergologie. Ofera totodata mai multe informatii referitoare la posibilele reactii alergice incrucisate.

     Daca sunt depistate corect si la timp, alergiile pot fi controlate sau chiar vindecate, pot beneficia de tratamente medicamentoase sau tratamente alergen specifice (de desensibilizare).

     Pentru diagnostic si tratament programeaza-te la dr. Schifirnet Monica, medic primar Alergologie si Imunologie la 021 323 0000 sau online aici: https://www.gralmedical.ro/Programari-online


« Inapoi

Vizualizari: 1530
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici