Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Alergia, manifestari si tratament 

Conform Academiei Europeane de Alergologie si Imunologie Clinica (EAACI), mai mult de 150 de milioane europeni sufera de boli alergice cronice și predictia este ca, pana in 2025, jumatate din intreaga populatie a UE va fi afectata.

Publicat de SCHIFIRNET Monica / 20.04.2017 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
0

Manifestari alergice

Alergiile care se manifesta la scurt timp (minute - o ora) de la expunerea la alergenul sensibilizant pot fi investigate si confirmate prin efectuarea de Ig E specifice in sange.

Manifestarile pacientului pot fi de tip rinita alergica adica curge nasul apos, stranuta repetat, prezinta prurit (mancarime) nazala, conjunctivita alergica (ochi rosii, nedurerosi, cu lacrimi multe,prurit ocular), astm bronsic alergic (tuse seaca, sufocare, apasare in piept,zgomot caracteristic ce se aude la respiratie), urticarie si angioedem acut (pete rosii pe piele cu senzatie de mancarime, umflaturi de buze sau pleoape), soc anafilactic (reactie alergica manifestata la nivelul intregului organism cu scadere de tensiune si eventual lesin).

Aceste manifestari pot fi declansate de alergeni alimentari, alergeni respiratori, intepaturi de insecte (albine, viespe) sau medicamente. Idenficarea acestora ca alergen declansator al reactiei alergice se poate face prin aceste dozari de Ig E specifice din sange.
E bine ca recomandarea de efectuare a acestor analize sa fie efectuata de medicul alergolog si numai dupa o atenta discutie si examinare clinica a pacientului. Analizele pot fi multiple si sunt foarte costisitoare.

Imunoterapia alergen specifica

Imunoterapia alergen specifica este indicata pacientilor cu manifestari de alergie imediata (mediata de anticorpi de tip Ig E specifici) care manifesta simptome persitente de alergie ce nu pot fi controlate de medicatia obisnuita sau celor care au prezentat reactii secundare nedorite la medicatia obisnuita sau care refuza un tratament medicamentos de lunga durata.

Terapia de desensibilizare are o durata de administrare de minim 3 ani (uneori 5 ani sau chiar mai mult) si e costisitoare. Daca pacientul prezinta o alergie usoara care eventual poate fi controlata fie prin evitarea alergenului fie prin medicamente antialergice administrate la doze mici si pe perioade scurte, nu va fi in avantajul pacientului un tratament de imunoterapie specifica si nu se va indica

Dr. Monica Schifirnet, Medic Primar Alergologie si Imunologie clinica, Clinica Gral Stefan cel Mare ne spune “Imunoterapia alergen specifica este foarte utila pentru tratatrea rinitei alergice si astmului alergic cu sensibilizare la acarieni (componente din praf de casa), la polenuri diverse (polen de Graminee, Artemisia, Ambrozia), la epitelii caine sau pisica. Sunt inca in studii protocoale de desensibilizare pentru alergiile alimentare (ex: lapte, alune, arahide).”
 
Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Importanta analizelor medicale in aceasta perioada

Importanta analizelor medicale!

Laboratoarele GRAL Medical recolteaza si efectueaza RAPID analize cu bilet de trimitere in formele aprobate pe perioada starii de urgenta.
Afla mai multe detalii direct la centrele din orasul tau sau la
021 323 0000

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici