Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

De ce consultatii de second opinion ?

In 2011 medicii oncologi din Austria, desi vin numai de 2 ori pe luna, au oferit consultatii oncologice pentru aproape 700 de pacienti, unii dintre pacienti erau pe liste de asteptare la Viena si astfel au avut posibilitatea sa vina la un consult de control la ei in tara.

Data publicare: 20.10.2011 / OncoFort Chimioterapie , OncoFort Radioterapie
0
1

Consultatiile de second opinion: neincredere sau normalitate ?


In ultima perioada renumiti medici din strainatate vin in Romania pentru a oferi consultatii de specialitate pentru second-opinion in marile clinici private. De ce apeleaza pacientii din Romania la servicii de second opinion? Raspunsul se regaseste in relatia dintre cele doua parti: pacienti versus doctori.

Multi pacienti invoca “riscul” de a primi un diagnostic gresit si un plan de tratament ineficient. Acesta este si motivul pentru care pacientul ajunge la un “doctor bun” mult prea tarziu si i se aplica un tratament de urgenta cu riscuri mult mai mari.
Alteori pacientii doresc sa cunoasca, pe langa confirmarea diagnosticului, toate metodele de tratament existente in tara sau strainatate. In acest caz experienta doctorilor straini isi spune cuvantul. O parte dintre doctorii romani nu transmit ideea ca pacientul trebuie sa cunoasca mai multe alternative medicale pentru a lua o decizie, avand o atitudine ce incurajeaza pacientul sa se limiteze la prima optiune. De aici au aparut conflicte intre grupuri de medici romani ale unor spitale specializate din marile orase. Acesti doctori ajung pana la dezinformarea pacientilor tocmai pentru a nu fi preluati de alti medici din alte orase. Probabil ca aceasta atitudine ascunde slabiciunea unui sistem de sanatate in care medicii isi desfasoara activitatea (salarii nemotivante, aparatura medicala precara, orgoliul personal, plafonarea profesionala etc).

Pe baza acestor probleme centrele private au luat atitudine si apeleaza din ce in ce mai mult, pe anumite proiecte, la doctori vestiti din strainatate.
Acesta este si cazul renumitilor profesori ai spitalului AKH din Viena (Prof. Cristoph Zielinski si Prof. Thomas Brodowicz), ce au fost de acord sa colaboreze cu Centrul OncoFort din capitala pentru a oferi consultatii oncologice de first si second opinion.

La intrebarea: De ce apeleaza romanii la o consultatie de second-opinion si tocmai de la un doctor strain? Profesorul a raspuns intr-un interviu: ”De foarte multe ori pacientii solicita o a doua opinie medicala. Acesta este un lucru normal in aproape toate tarile din lume, inclusiv din SUA, de unde ne vin pacienti la AKH dupa ce au auzit de notorietatea centrului. Asadar, este normal ca si pacientii romani sa faca acest lucru.”
Avantajul pentru pacienti deriva din faptul ca acestia sunt scutiti de cheltuieli mari cu transportul si cazarea, iar pretul pentru consultatie este asemanator celui din Austria. Mai mult de atat, doctorii din strainatate intretin relatii de colaborare cu medicii din Romania. Frecvent medicii romani participa la intocmirea dosarului medical, supervizeaza pacientul pe durata tratamentului si, atunci cand este cazul, sunt invitati la Viena pentru specializare.
”Lupta cu boala nu este usoara si specialistii din Viena ne-au invatat un lucru pe care il banuiam: normalitatea este simpla si umana.” afirma Gongu Mircea medic oncolog Centrul OncoFort.

Rabdarea, explicarea pe indelete a evolutiei bolii, un zambet sau o vorba buna fac parte din educatia doctorilor din strainatate. Colaborarea lor cu centrele private din Romania reprezinta un prilej pentru doctorii romani sa imprime in actul medical un suflu nou, bazat pe comunicare si responsabilitate.
 

 Statistici


In 2011 medicii oncologi din Austria, desi vin numai de 2 ori pe luna, au oferit consultatii oncologice pentru aproape 700 de pacienti, unii dintre pacienti erau pe liste de asteptare la Viena si astfel au avut posibilitatea sa vina la un consult de control la ei in tara.

Pentru detalii si programari sunati la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00« Inapoi

Vizualizari: 4993
Comentarii: 0

Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici