Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Test determinare Anticorpi SARS-CoV-2 (COVID-19) [ - Oferta activa]

Test determinare Anticorpi SARS-CoV-2 (COVID-19)

 
         Pandemia ne-a schimbat modul de a gandi. Anul 2020 a fost un an al schimbarilor si al adaptarii. Suntem vulnerabili in fata bolii. Ne-am pus sperantele in vaccinul anti-Covid-19.
Dupa 11 luni de la inceperea pandemiei, doua firme farmaceutice au anuntat lansarea cu succes a primelor vaccinuri. O lume intreaga s-a bucurat. Vom reveni la normalitate! Vaccinarea va fi solutia scaparii de pandemie. In decembr A inceput si in Romania perioada multa asteptata, perioada vaccinarilor.

     Vaccinurile dezvoltate de BioNTech/Pfizer si Moderna au ajuns la noi. Urmeaza cel de la Oxford University/AstraZeneca, imediat ce va primi autorizatia de punere pe piata pentru EU. Vor urma si altele. Multe dintre acestea se concentreaza asupra provocarii unui raspuns imunitar al organismului la RBD. Efortul comun pentru lupta impotriva Covid-19 are deja rezultate.
Tot mai multi oameni din lumea intreaga se vaccineaza. Si romanii se vaccineaza. Campania oficiala de vaccinare, prima faza, a inceput in 27 decembrie. In 21 de zile trebuie administrat rapelul 1.

      Acum au inceput intrebarile:
• Ne vaccinam?
• In cat timp incepem sa fim protejati dupa vaccin?
• Cat dureaza protectia?


Un test imunologic pentru determinarea cantitativa in vitro a anticorpilor (inclusiv IgG) poate fi raspunsul la intrebari. Testele de anticorpi sunt indicate pentru evaluarea reactiei imune la proteina Spike (S) a coronavirusului SARS-CoV-2.

 Testul pentru determinarea Anticorpilor neutralizanti anti proteina spike Ig G  anti SARS-CoV-2 este la pretul de 140 lei.

     Testarea anticorpilor neutralizanti anti proteina spike Ig G anti SARS-CoV-2 detecteaza anticorpii in serul si plasma atat a pacientilor care au fost infectati natural cat si a celor vaccinati.

    Testul pentru anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG ofera informatii importante despre nivelul anticorpilor IgG persoanelor care se recupereaza dupa infectia COVID-19 si ajuta la evaluarea raspunsului imun in urma vaccinarii.

      Utilitate:

• Determina și monitorizeaza raspunsul imun al unei persoane post vaccinare Covid-19 sau dupa boala;
• Este recomandata evaluarea periodica a prezentei anticorpilor neutralizanti anti proteina spike Ig G anti SARS-CoV-2 in sange, pentru urmarirea raspunsului imun al organismului in timp;
• Evaluarea periodica a prezentei acestor anticorpi este recomandata sa fie facuta pe acelasi tip de test;
• Evalueaza nivelul de anticorpi al unei persoane pentru a ajuta la determinarea eligibilitatii pentru  donatiile de plasma convalescente.

Testeaza-te acum pentru anticorpii Anti SARS-CoV-2! 
Programari si informatii la 031 1000 200 sau prin email la programari@gralmedical.ro

Clinicile GRAL Medical sunt primele clinici medicale private care au primit certificarea DEKRA pentru implementarea masurilor de siguranta impotriva raspandirii Covid-19.

Testele serologice au un rol important in depistarea anticorpilor produsi de organism in urma infectiei cu SARS-Cov-2 si completeaza testele RT-PCR de la debutul infectiei cu acest coronavirus.

Testele serologice de detectie a anticorpilor anti SARS-CoV-2

Contextul actual al pandemiei de coronavirus a impus noi reguli la care a trebuit sa ne adaptam cu totii. Pentru a limita raspandirea infectarii, pe langa regulile de distantare sociala care ne sunt cunoscute, sunt necesare analize medicale pentru identificarea corecta si oprirea raspandirii virusului. Anticorpii detectati prin testele serologice arata daca o persoana a venit in contact cu virusul SARS-CoV-2, chiar daca a manifestat simptome sau a fost asimptomatica. Rezultatele testelor au un rol important in evaluarea expunerii la infectia cu SARS-CoV-2 si ajuta la luarea masurilor de izolare si preventie.

In Laboratoarele GRAL Medical se efectueaza teste serologice de detectie a:
1.  Anticorpilor anti SARS-CoV-2 Ig G si Ig M prin chemiluminiscenta. Aceste teste identifica anticorpii IgG si IgM produsi de organismul uman ca raspuns la infectia cu SARS-CoV-2
• Anticorpii anti SARS-CoV-2 IgM calitativi ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi de tip Ig M ) - sunt anticorpii anti proteina Spike, apar in faza acuta a bolii si pot persista pana la cateva saptamani dupa vindecare. Ajuta la evaluarea evolutiei bolii si identificarea unei infectii recente
• Anticorpii anti SARS-CoV-2 IgG calitativi ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi anti nucleocapsida de tip Ig G ) - sunt anticorpi indreptati impotriva unor structuri proteice din nucleocapsida a SARS-CoV-2 in serul si plasma pacientilor care au fost infectati natural. Acestia pot sa apara inca din faza acuta si pot fi prezenti in organism pana la cateva luni dupa vindecare. Ajuta la evaluarea raspunsului imun al persoanelor care au trecut prin boala
        • Anticorpilor anti SARS CoV-2 IgG cantitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi neutralizanti anti proteina spike Ig G ) detecteaza anticorpii de tip IgG, inclusiv anticorpii neutralizanti anti Spike in serul si plasma, atat a pacientilor care au fost infectati natural cat si a celor vaccinati

2. Anticorpilor SARS-CoV-2 IgM si IgG, prin metoda imunocromatografica, cu rezultat negativ sau pozitiv
 

Test identificare Anticorpi impotriva Coronavirusului

     Simptomele clinice pot sa apara intre 2 si 14 zile de la infectare insa sunt si pacienti care nu dezvolta simptome.
     In infectia cu SARS-CoV-2, momentul aparitiei anticorpilor in serul pacientului este de la cateva zile pana la 2 saptamani de la debutul simptomelor, dupa detectia ARN viral. Desi la modul general anticorpii de tip IgM se formeaza inaintea anticorpilor de tip IgG, in infectia cu SARS-CoV 2 au fost multe situatii in care s-a observat aparitia lor in ser in paralel, uneori anticorpii de tip IgG fiind detectati primii. Anticorpii IgG pot fi evidentiati in ser timp de cateva luni dupa faza de convalescenta, iar cei de tip IgM timp de cateva saptamani. Exista situatii in care desi infectia a fost confirmata prin prezenta ARN viral, anticorpii nu sunt detectati in ser.
    Deoarece fiecare organism raspunde la infectie in modul sau specific, prezenta unuia sau ambilor anticorpi, corelata cu testarea prezentei ARN-ului viral, cu alte teste de laborator si imagistice si cu starea clinica ajuta la cresterea sensibilitatii diagnostice si la urmarirea evolutiei bolii.
     O data cu inceperea etapei de vaccinare anti Covid-19, au aparut noi teste pentru evaluarea si urmarirea imunizarii post vaccinare. Testul Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG cantitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi neutralizanti anti proteina spike Ig G ) este cel care evalueaza atat raspunsul imun al organismului dupa vaccinare cat si in urma bolii.
    Pentru efectuarea testului pentru Anticorpi Anti SARS-CoV–2 (COVID-19) nu este necesara o pregatire prealabila a pacientului. Pentru efectuarea testului este necesara recoltarea de sange.

1. Teste cantitative cu rezultat reprezentat de valori numerice si care va fi eliberat in 48 ore.
Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM calitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi de tip Ig M )  - sunt anticorpii anti proteina Spike si apar in faza acuta a bolii si pot persista pana la cateva saptamani dupa vindecare. Pretul testului este de 120 lei.

Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG calitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi anti nucleocapsida de tip Ig G ) - sunt anticorpi indreptati impotriva unor structuri proteice din nucleocapsida, pot sa apara inca din faca acuta si se pot fie prezenti in organism pana la cateva luni dupa vindecare. Pretul testului este de 120 lei.

• Anticorpii anti SARS CoV-2 IgG cantitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi neutralizanti anti proteina spike Ig G ) sunt anticorpi tip IgG care includ si anticorpii neutralizanti Spike. Pot sa apara inca din faza acuta a bolii, sunt prezenti pana la cateva luni dupa vindecare si apar postvaccinare Covid-19. (Recomandarea efectuarii testului trebuie sa fie dupa rapel). Pretul testului este de 140lei.

2.Testul imunocromatografic - Anticorpi SARS-CoV-2 IgM si IgG cu rezultat negativ sau pozitiv. Pretul este 90 ron, rezultatul se va elibera in maxim 24 de ore


Rolul testului pentru Anticorpi Anti COVID-19

anticorpi-covid19-GRALMedical
 
Testele de identificare a anticorpilor sunt utile pentru evidentierea expunerii la virus.

Utilitatea detectarii anticorpilor anti SARS-CoV-2:

1. Pentru pacientii simptomatici, la care ARN-ul viral este nedetectabil prezenta anticorpilor IgM si/sau IgG indica suspiciunea infectiei si necesitatea continuarii investigatiilor
2. Pentru pacientii asimptomatici, care au intrat in contact cu o persoana infectata si care au ARN-ul viral nedetectabil, prezenta anticorpilor IgM si/sau IgG ajuta la monitorizarea lor
3. Prezenta anticorpilor IgM si/sau IgG, indiferent daca au existat sau nu simptome clinice, indica un contact al organismului cu virusul
4. Testarea prezentei anticorpilor in sange permite selectia potentialilor donatori de plasma
5. Evaluarea raspunsului imun al organismului in urma vaccinarii Covid-19
6. Urmarirea in dinamica a nivelului de anticorpi, alaturi de alte teste de laborator ajuta la studierea raspunsului imun al organismului

Atentionari

1. Deoarece exista persoane cu diagnostic confirmat prin detectia ARN viral, la care prezenta anticorpilor nu a putut fi evidentiata, testele serologice nu sunt utilizate singure pentru stabilirea diagnosticului.
2. Absenta anticorpilor nu exclude prezenta virusului. Daca momentul testarii e prea apropiat de debutul infectiei, anticorpii pot sa nu fie inca prezenti.
3. Exista cazuri in care anticorpii de tip IgG pot sa fie prezenti si in perioada activa a infectiei
4. Anticorpii de tip IgM pot sa fie prezenti pana la cateva saptamani dupa vindecare. Nu sunt prezenti doar in faza activa, contagioasa a bolii.
5. Dupa prima doza de vaccin anti Covid-19 este posibil ca anticorpii anti SARS-CoV-2 IgG cantitativ ( denumire test: SARS-CoV-2 Anticorpi neutralizanti anti proteina spike Ig G ) , sa nu fie detectati in sange.

Rezultatele testelor vor fi interpretate in context clinico-epidemiologic, de catre medicul clinician si corelate atunci cand este posibil cu rezultatul RT-PCR si cu rezultatele altor testari paraclinice si de laborator.

Pentru cei care doresc sa doneze plasma pentru a salva viata altor bolnavi de COVID-19, este esential sa efectueze testul pentru depistarea cantitativa a anticorpilor anti SARS-CoV-2!

Pentru mai multe informatii si programari va rugam sunati la 031 1000 200 sau prin email la programari@gralmedical.ro


« Inapoi

Formular de contact
  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici