Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Totul despre Colonoscopie

In multe state occidentale colonoscopia screening dupa varsta de 40-45 ani a intrat in practica curenta, fiind recunoscuta ca cea mai buna metoda de prevenire a cancerului colo-rectal.

Publicat de BOSONEA Paul / 02.10.2015 / Clinica de Diagnostic Gral
0
0

Ce este colonoscopia?

Colonoscopia reprezinta o procedura diagnostica sau terapeutica in timpul careia, cu ajutorul unui colonoscop (tub flexibil de grosimea unui deget prevazut cu o camera de filmat si o sursa de lumina la unul din capete) introdus prin anus, se examineaza intestinul gros – rectul si colonul. Aditional e posibila si evaluarea ultimei portiuni a intestinului subtire.

Rata diagnostica este superioara oricarei explorari radiologice (tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, irigografie), fiind de peste 95% influentata de calitatea pregatirii (adica de cat de curat e intestinul in momentul evaluarii). In plus, exista si posibilitatea prelevarii de biopsii din leziunile gasite si uneori, efectuarea de tratamente (rezectia polipilor, tratamentul hemoragiilor, dilatarea unei stenoze colonice etc).
 

Cand este indicata colonoscopia?


Colonoscopia este indicata in urmatoarele situatii:

• prezenta sangelui in materiile fecale
• tulburari de tranzit intestinal persistente (constipatie, diaree si mai ales alternanta constipatie/diaree)
• dureri abdominale de cauza neprecizata, mai ales la persoanele de peste 45 ani
• istoric familial de cancere colonice sau de tub digestiv
• istoric familial de polipi colonici
• unele analize de laborator modificate, de cauza incerta (anemie, fier in sange scazut, teste de inflamatie modificate - VSH, fibrinogen, CRP crescute)
• markeri tumorali cu valoare peste normal (CEA, CA 19-9)
• screening (pacienti fara simptome) in scopul preventiei sau descoperirii precoce a unui posibil cancer colonic, respectiv polipi colonici.
 

Este dureroasa aceasta procedura ?


Aceasta este intrebarea care ii preocupa pe majoritatea pacientilor si este firesc sa fie asa.
Colonoscopia se poate efectua fara sedare, cu sedare superficiala (Midazolam +/- antialgic) sau anestezie generala (propofol, fentanyl) – ultima varianta presupune participarea unui anestezist si ofera cel mai bun confort pentru dumneavoastra si pentru medicul care efectueaza procedura. Trebuie spus ca in majoritatea cazurilor (8 cazuri din 10) procedura este nedureroasa, in conditiile efectuarii sedarii.

De retinut!

Sunt situatii in care, din cauza conformatiei colonului, a interventiilor chirugicale anterioare in sfera abdominala care provoaca aderente, sau in cazul in care explorarea se efectueaza fara sedare, unii pacienti avand o toleranta la durere extrem de scazuta, sa nu se reuseasca o colonoscopie totala (vizualizarea intregului colon).
 

Cat dureaza procedura ? Cum ma pregatesc ?


Explorarea propriu-zisa dureaza in medie 30 minute. Pregatirea presupune o dieta, un post alimentar si ingestia unei solutii care povoaca o diaree menita sa curete intestinul de materiile fecale, in scopul de a exista o vizibilitate optima in cursul examinarii. Orarul pregatirii este individualizat functie de ora la care se efectueaza procedura, de aceea este indicat sa luati un formular de pregatire.
 

Unde se poate realiza colonoscopia?


In Clinca de Diagnostic Gral procedura este realizata de catre Dr. Bosonea Paul - Medic specialist gastroenterolog, cu mare experienta profesionala in endoscopie superioara si inferioara.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00
 


« Inapoi

Vizualizari: 7442
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici