Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Totul despre Endoscopia Digestiva Superioara

In multe state occidentale, endoscopia screening după varsta de 40-45 ani a intrat in practica curenta, deoarece s-a ajuns la concluzia ca este cea mai buna metoda de prevenire a cancerului gastric.

Publicat de BOSONEA Paul / 07.09.2015 / Clinica de Diagnostic Gral
0
2

Ce este endoscopia digestiva superioara?

Endoscopia digestiva superioara (EDS) este o procedura care permite vizualizarea mucoasei de la nivelul esofagului, stomacului şi primei portiuni a intestinului subtire (duodenul) cu ajutorul unui endoscop (tub lung, subtire si flexibil ce contine la un capat o mica camera video si o sursa de lumina). Imaginile preluate de camera sunt proiectate pe un monitor unde sunt analizate.
 

Este dureroasa aceasta procedură ?

Aceasta este intrebarea fireasca ce ii preocupa pe majoritatea pacientilor.
Procedura in sine nu este dureroasa, ci mai degraba determina un discomfort (senzatie de sufocare, greata si balonare), in functie de toleranta individuala. Aceasta senzatie se poate diminua insa, prin anestezia locala cu spray de Xilina.

Endoscopia se poate efectua cu anestezie locala (xilina - pulverizata in fundul gatului, cu conditia sa nu fiti alergic) sau sedare/ anestezie generala, cu participarea unui medic anestezist si presupune costuri suplimentare.

De retinut !

Datorita faptului ca procedura in sine durează foarte putin (intre 2 si 10 minute), fiind bine tolerata de majoritatea pacientilor si pentru ca medicatia sedativa presupune un risc suplimentar (tulburari cardiace şs respiratorii, locale) in majoritatea cazurilor se prefera anestezia locala. 

Cat dureaza procedura ? Cum ma pregatesc ?

Explorarea propriu-zisa dureaza in medie 5 minute.
Pregatirea presupune post alimentar – nu aveti voie sa mancati sau sa beti minim 6 ore, preferabil 12 ore, nu aveti voie sa fumati sau sa mestecati guma anterior procedurii.

De retinut !
Rata diagnostica este superioara oricarei explorari radiologice (tomografie computerizataă, rezonanta magnetica nucleara, examen baritat), fiind de peste 95% - influentata de calitatea pregatirii (cat de curat este tubul digestiv superior). In plus, exista si posibilitatea prelevarii de biopsii din leziunile gasite si uneori, efectuarea de tratamente (rezectia polipilor, tratamentul hemoragiilor, dilatarea unei stenoze etc..).


Cand e indicata endoscopia digestiva superioara?


Avand in vedere scaderea calitatii alimentatiei din prezent (mese neregulate, mese de tip fast-food) este recomandat efectuarea unei investigatii de asemenea natura la intervale de timp regulate. Endoscopia digestiva se recomanda in urmatoarele situatii:
• dureri abdominale sau toracice, arsuri epigastrice, reflux
• stari de greata si voma
• tulburari ale deglutitiei (de inghitire)
• sangerari digestive manifestate clinic – varsatura cu sange sau scaun negru, lucios si moale
• unele analize de laborator modificate, de cauza incerta (anemie, fier in sange scazut, teste de inflamatie modificate - VSH, fibrinogen, CRP crescute)
• confirmarea de diagnostic pentru: ulcer, tumori, polipi
• obstructie digestiva superioara
• istoric familial de cancere digestive
• testare pentru prezenta Helicobacter Pylori (bacteria care cauzeaza aciditate, predispune la ulcer si cancer gastric)
 

Unde se poate realiza endoscopia digestiva superioara?


In Clinca de Diagnostic Gral din Bucuresti procedura este realizata de catre Dr. BOSONEA Paul - Medic specialist Gastroenterologie, cu mare experienta profesionala in endoscopie superioara si inferioara.

Important!
Beneficiati de Endoscopie Digestiva Superioara GRATUIT în contract cu CASMB in baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau doctorul specialist, in functie de plafonul lunar aferent anului în curs.

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00
 


« Inapoi

Vizualizari: 7825
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici