Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer pulmonar in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Desi cancerul pulmonar este asociat cu expunerea la tutun, aceasta boala apare in procent semnificativ si la pacienti care nu au fumat niciodata.

Publicat de DASCALU Daniela / 16.01.2018 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Cancerul pulmonar curma mai multe vieti decat cancerul de colon, de prostata, de san si ovarian laolalta. Odata ce cancerul pulmonar a fost diagnosticat, specialistii OncoFort vor lucra pentru a determina stadiul bolii. In functie de tipul si de stadiile cancerului pulmonar, se stabileste tratamentul corespunzator.
 

Caz cancer pulmonar la un pacient nefumator

Pacienta B.C., in varsta de 68 de ani, nefumatoare, s-a prezentat la Clinica Gral Medical pentru un consult de medicina interna, acuzand dureri la nivelul toracelui posterior debutate in urma cu 3 luni, accentuate progresiv si care nu cedeaza la administrare de medicatie antialgica, tuse seaca si oboseala. I s-a recomandata o examinare CT a toracelui, care a evidentiat prezenta unei formatiuni tumorale la nivelul lobului pulmonar superior drept, afectare ganglionara mediastinala si supraclaviculara ipsilaterala, metastaze pulmonare bilaterale ce afecteaza toti lobii pulmonari, precum si metastaze osoase generalizate si metastaze suprarenaliene stangi .

Pentru completarea investigatiilor, s-a mai efectuat o examinarea RMN a coloanei vertebrale, care a evidentiat prezenta de multiple metastaze la nivel vertebral, a caror complicatie este reprezentata de compresia medulara.

A fost prelevata biopsie de la nivelul unui ganglion supraclavicular, iar rezultatul, completat cu imunohistochimie, a confirmat diagnosticul de adenocarcinom pulmonar. Formatiunea tumorala a fost testata pentru detectarea mutatiilor EGFR. A fost detectata o deletie la nivelul exonului 19 al EGFR.

Cazul pacientei a fost discutat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, formata din profesori de oncologie si radioterapie si din medici de diverse specialitati, iar decizia terapeutica a fost initierea tratamentului cu Gefitinib in doza zilnica de 250 mg, acid zoledronic la fiecare 4 saptamani si radioterapie la nivelul vertebrelor C7-T3 si T11.

Dupa radioterapie si 4 saptamani de tratament cu Gefitinib si acid zoledronic rezultatul reevaluarii imagistice a pacientei a fost pozitiv-remisiune partiala la nivelul tuturor regiunilor anatomice afectate de boala, singurul simptom inca prezent fiind anorexia.

Pacienta nu mai acuza durere si nu mai necesita administrare de medicatie antialgica, nu mai tuseste.


In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 2040
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici