Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer rectal in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz) 

Conform Asociatiei Globale a Cancerului de Colon (Global Colon Cancer Association), 60% din decesele cauzate de cancerul colorectal ar putea fi prevenite, daca persoanele cu varsta de la 50 ani ar efectua controale periodice. 

Publicat de TIUT Cristina / 05.07.2017 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Specialistii OncoFort recomanda sa efectuati modificari in stilul de viata pentru a reduce riscurile aparitiei cancerului colorectal: sa mancati o varietate de fructe, legume si cereale integrale, sa beti alcool cu moderatie, sa renuntati la fumat, sa faceti exercitii cat mai multe zile pe saptamana si sa va mentineti o greutate sanatoasa. Investigatiile recomandate pentru screening sunt: consult gastroenterologic, colonoscopie, CT sau RMN.
 

Caz cancer rectal

Pacienta C.A. in varsta de 44 ani, este diagnosticata in septembrie 2015 cu adenocarcinom de rect inferior biopsiat, cu determinari secundare hepatice diseminate in intreg parenchimul hepatic. Pacienta se prezinta in Spitalul OncoFort  pentru consult oncologic, in urma caruia se recomanda efectuarea statusului ALL-RAS si initiere chimioterapie. Statusul ALL-RAS nu deceleaza mutatii in genele K-RAS, N-RAS. De mentionat ca la diagnostic markerii tumorali: CA19-9 erau in limite normale, iar CEA usor crescut - 49ng/ml (N < 3ng/ml).
 
Cazul este prezentat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, alcatuita din profesori universitari de oncologie medicala din Romania si Austria si din medici primari si specialisti de diverse specialitati (oncologie medicala, radioterapie, chirurgie generala, ORL, gastroenterologie),  care recomanda initierea chimioterapiei cu Capecitabina+Oxaliplatin si Avastin.

In perioada 10.2015-02.2016 urmeaza tratament chimioterapic (Capecitabina+ Oxaliplatin) + Avastin 6 serii, iar RMN-ul abdomino-pelvin, de reevaluare efectuat in 04.2016 deceleaza remisiune partiala a determinarilor secundare hepatice si a tumorii rectale. Continua aceeasi schema de tratament pana la 8 serii, ulterior pacienta ramane in tratament cu Avastin +Capecitabina.

Pacienta este monitorizata prin RMN abdomen+pelvis la 6 luni si CT torace anual. In 09.2016 efectueaza RMN abdomen+pelvis care arata regresia dimensionala a leziunilor hepatice, motiv pentru care se mentine aceeasi terapie. In prezent pacienta se afla in continuare sub observatia specialistilor OncoFort si efectueaza acelasi tip de chimioterapie, avand toxicitate minima si raspuns bun la terapie, iar starea clinica fiind una buna cu un indice de performanta ECOG=0.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).


« Inapoi

Vizualizari: 2091
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici