Tratamente complementare imunoterapiei

Chiar daca efectele adverse in cazul imunoterapiei sunt mai reduse, ele pot exista. Reactiile fiecarui organism, ca raspuns la tratament sunt diferite. Ca si in cazul chimioterapiei, la Spitalul Oncofort pacientii beneficiaza de tratament suportiv sau de sustinere. Rolul acestuia este de a ajuta organismul sa treaca mai usor peste boala si peste sedintele de imunoterapie.

In cazul anemiilor aparute din cauza bolii canceroase sau a imunoterapiei, medicii nostri pot recomanda tartament complementar prin transfuzie. Astfel, pot fi perfuzate unele componente din sange, sau chiar toate, acest lucru depinde de bolnav, stadializarea bolii si evolutia tratamentului. Medicul este cel care va hotara pentru fiecare pacient in parte si va urmari efectele terapiei.

Nutritia parenterala este suportul nutritiv necesar in cazurile in care pacientul nu se mai poate hrani pe cale orala. Organismul are nevoie de aportul alimentar necesar supravietuirii, care in acest caz se va face pe cale venoasa. Lupta cu boala canceroasa necesita resurse. Prin alimentarea parenterala, pacientul primeste pe cale venoasa, hrana necesara, cu respectarea in totalitate a principiilor nutritive si a raportului acestora.