Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Daca ai sti ca poti preveni cancerul de col uterin, ai face asta?

      In randul femeilor din Romania, cancerul de col uterin se afla pe primul loc pe lista celor mai frecvente cancere din sfera genitala. Vestea buna este ca putem preveni aparitia cancerului de col uterin prin efectuarea analizelor si investigatiilor de screening periodic.

Publicat de BUINOIU Natalia / 09.02.2021 / Clinica Gral Stefan cel Mare
0
3

Prezinta-te la medicul tau ginecolog si testeaza-te anual!

Cand privim situatia la nivel global, cancerul de col uterin se afla pe lista celor mai frecvente cancere din sfera genitala in randul femeilor, afectand inclusiv femeile tinere cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 ani.
 

Cum apare cancerul de col uterin?

Principala cauza a cancerului de col uterin este infectarea cu virusul Human Papillomavirus – HPV. Exista peste 150 de tulpini HPV, dintre care 40 afecteaza zona genitala. Doar unele dintre ele sunt incadrate in tulpini cu risc oncogen crescut (risc de a dezvolta cancer de col uterin), iar infectia persistenta cu urmatoarele tulpini 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 58, 59 si 68 poate determina aparitia cancerelor: cervical, vaginal, vulvar, anal, penial, orofaringian. Tulpinile cu risc scazut nu sunt patogene de obicei, dar exista cateva tulpini care pot duce la aparitia verucilor genitale (tulpinile 6 si 11 – implicate in 90% din cazuri), veruci si condilome tegumentare (in alta zona decat genitala) sau papiloame laringiene.
 

Cum se transmite virusul HPV?

Infectia HPV este frecventa, aproape toate persoanele active sexual (femei si barbati) contacteaza virusul iar aproape jumatate din aceste cazuri sunt cu o tulpina cu risc oncogen crescut. Cu toate acestea, sistemul imunitar elimina spontan virusul in cele mai multe cazuri. Doar atunci cand sistemul imunitar nu controleaza infectia cu HPV, iar o tulpina cu risc crescut persista pentru mai multi ani, poate duce la modificari celulare la nivelul colului (decelabile prin testarea anuala de screening a examenului Babes Papanicolau) care netratate pot duce la cancer. Transmiterea virusului se face pe cale sexuala, direct de la persoana infectata, prin contact piele pe piele sau pe cale nonsexuala – de la mama la fat in timpul nasterii. Debutul precoce al vietii sexuale si multiplii parteneri sexuali reprezinta factorii de risc pentru infectia cu HPV. Trebuie mentionat ca infectarea cu un tip de HPV la un moment dat nu previne infectarea ulterioara cu un alt tip de virus HPV.
 

Ce poti sa faci pentru a preveni aparitia cancerului de col uterin?

Datorita usurintei cu care te poti infecta cu virusul HPV, fii responsabila si testeaza-te anual! Special pentru tine am creat un pachet avantajos.

Vino cu bilet de trimitere de la medicul de familie si beneficiezi de:cancer de col uterin

      • consult ginecologic
      • examen Babes Papanicolau in mediu lichid
      • genotipare HPV pentru 28 de tulpini
      • colposcopie

                 …La doar 360 RON!

Astfel pot fi depistate si tratate leziunile precoce ce pot duce la cancerul de col uterin.
 
Programeaza-te la 021 323 0000 sau prin email: programari@gralmedical.ro

Dr. Natalia Buinoiu, medic specialist obstetrica-ginecologie, te asteapta in Clinica GRAL Stefan cel Mare in perioada 15.02.2021 – 30.03.2021 pentru o evaluare completa de screening la un pret promotional! 


« Inapoi

Vizualizari: 524
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici