Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Gripa sau Covid 19

 Gripa sau Covid-19? Testare GRIPA A/B sau testare COVID-19? Este dificil sa stam acasa si sa ne intrebam ce avem. Majoritatea asociem gresit orice simptom de raceala sau gripa cu infectia cauzata de virusul SARS-CoV-2!
Pentru a scapa de teama aparuta in urma necunostintei sursei simptomelor, am pregatit o metoda extrem de utila in stabilirea diagnosticului si depistarea cauzei simptomelor!

   Gripa sau Covid-19? Testare GRIPA A/B sau testare COVID-19? Este dificil sa stam acasa si sa ne intrebam ce avem. Majoritatea asociem gresit orice simptom de raceala sau gripa cu infectia cauzata de virusul SARS-CoV-2!
Pentru a scapa de teama aparuta in urma necunostintei sursei simptomelor, am pregatit o metoda extrem de utila in stabilirea diagnosticului si depistarea cauzei simptomelor!

  In Centrele GRAL Medical se poate efectua un singur test POLIVIRAL rapid care va evidentia daca avem GRIPA de tip A/B sau COVID-19

  Un test Poliviral rapid este indicat o data cu aparitia primelor simptome. Testul Poliviral rapid este cel mai nou test care depisteaza virusurile pentru gripa de tip A sau B si coronavirusul SARS-CoV-2. 

  A inceput sezonul rece cand majoritatea oamenilor se confrunta cu simptomele de raceala si gripa. In acest an, din cauza pandemiei cu SARS-CoV-2, se impune mai mult ca oricand necesitatea efectuarii testelor de laborator, pentru a diferentia o infectie cu virusurile gripale (Influenza A si Influenza B) de o infectie cu SARS-CoV-2. Multe dintre simptome (febra, oboseala, astenie, durere in gat, dureri musculare, cefalee - dureri de cap, nas infundat, tuse, dispnee, varsaturi, diaree) sunt intalnite in ambele infectii virale. Testul Poliviral rapid ne poate raspunde la intrebarea: Gripa sau Covid – 19? Testarea de GRIPA si testarea de COVID-19 cu testul Poliviral rapid! 

  Testele de laborator il pot ajuta pe medicul clinician in luarea deciziilor terapeutice in cazul pacientilor si la nevoie, acesta sa recomande masuri de izolare sau efectuarea altor investigatii sau teste de laborator. Testarea cu testul Poliviral rapid se realizeaza prin metode de detectie directa a antigenului din exudat nazofaringian. Testul Poliviral rapid este relevant in faza activa a infectiei. 
 

Testul Poliviral Rapid

  Testele rapide sunt recomandate in situatiile in care este necesar un diagnostic prezumtiv rapid. Testarea se face prin recoltare cu tampon din exudat nazofaringian iar prelucrarea prin metoda imunocromatografica care evidentiaza prezenta antigenului specific SARS–CoV-2, Influenza A (inclusiv H5N1 si H1N1) sau Influenza B. Sensibilitatea si specificitatea metodei este sub cea a determinarii RT-PCR (care este o metoda laborioasa), insa are cateva avantaje: ofera rezultatul intr-un timp scurt si este mult mai putin laborioasa. Performanta clinica a testelor rapide POLIVIRALE depinde de circumstantele in care sunt utilizate si sunt necesare cateva recomandari:
• momentul testarii sa fie in primele zile de la debutul simptomelor, cand incarcatura virala este in general cea mai mare si riscul unui rezultat fals negativ este redus.
• sa fie testate persoane care au venit in contact cu un caz confirmat de gripa sau SARS-CoV-2
• utilizarea cu prudenta in scop diagnostic a testelor pentru persoanele asimptomatice sau a contagiozitatii unui caz confirmat anterior

  Testele Polivirale rapide costa 150 lei si pot fi utilizate ca si teste de screening in comunitati in care exista risc crescut de infectare. In aceste situatii, se recomanda retestare pentru persoanele suspecte sau la aparitia simptomelor pentru persoanele asimtomatice si confirmate prin test Poliviral RT-PCR in situatiile neclare. Rezultatul poate sa fie influentat de calitatea materialului recoltat.
Medicul clinician va evalua rezultatul in contextul clinic si epidemiologic. El poate recomanda retestarea sau efectuarea testului RT-PCR pentru confirmare si testarea prezentei anticorpilor in sange prin testul de Anticorpi Anti SARS-CoV-2.

Programeaza-te in centrele GRAL Medical pentru o testare polivirala rapida, programul de recoltare este:
Bucuresti
Clinica de Diagnostic GRAL Medical, Str. Traian Popovici, nr. 79-91, program:
Luni – vineri intre 08:30 – 12:00 si 17:00 – 19:00

Clinica GRAL Stefan cel Mare, Sos. Stefan cel Mare, nr. 230, program:
Luni - vineri intre 08:30 - 15:30 

Centrul de recoltare GRAL Lujerului, B-dul Iuliu Maniu, nr. 18, program:
Luni – vineri intre 11:00 - 17:00
Sambata intre 08:00 - 14:00
Duminica intre 08:00 - 14:00

Centru de recoltare GRAL Malcoci, Str. Malcoci, nr. 4, etaj 1, camera 112, sector 5, program:
Luni – vineri: 11:30 - 15:30

Ploiesti
Laborator GRAL Maternitate, Str. Mihai Bravu, nr. 116, program:
Luni – vineri intre 08:00 - 13:00

Testele Polivirale se vor recolta doar in programul mentionat mai sus!

Avem un numar dedicat pentru programari si informatii despre testare COVID-19: 031 1000 200

Te poti programa online si prin formularul de contact existent mai jos sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook GRAL Medical: www.facebook.com/GralMedical.servicii.medicale/


« Inapoi

Vizualizari: 6286
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Facilitati retestare Covid-19

Daca esti pacient GRAL Medical si ai efectuat testul RT – PCR COVID -19 la noi, iti oferim:

10% reducere pentru retestare in perioada 01.01.2021 – 28.02.2021 in centrele din BUCURESTI!

Detalii complete aici.

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici