Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratamentul varicelor prin scleroterapie 

    Pacientii care prezinta vene inestetice la nivelul membrelor inferioare nu au veritabile varice, ci doar varicozitati. Acestea pot fi tratate prin micro-sclerozare sau daca este cazul prin sclerozare sub ghidaj ecografic (UGS). Varicele sunt dilatatii anormale ale venelor, sunt de fapt vene umflate si crescute care au o culoare alb-violet sau rosie si sunt adesea dureroase. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii de a avea aceasta afectiune.

Publicat de MILLERET Rene / 23.12.2020 / Clinica de Diagnostic Gral
0
0

Stadiul varicelor deja constituite

   Stadiul varicelor vizibile denota o evolutie mai veche a bolii varicoase: aceasta incepe catre varsta de douazeci de ani si se accentueaza la femei datorita sarcinilor, statului in picioare sau a caldurii. ,,De multe ori consultam pacienti care au in jurul varstei de patruzeci de ani. Cand boala este prezenta de atata timp, se observa leziuni prea grave pentru ca vena sa fie pastrata.” ne spune Dr. Rene Milleret.

   Valvele afectate prezinta perforari, rupturi ireparabile. Trebuie indepartate sau eliminate pe loc segmentele de vene bolnave pentru a se evita propagarea bolii venoase catre alte ramificatii superficiale.

   Daca refluxul tranzitor este limitat, el poate fi ameliorat prin administrarea in mod regulat de medicamente flebotonice care actioneaza asupra peretelui venos, tonificandu-l, opunandu-se astfel dilatarii venei. Cand aceste medicamente sunt eficace, simptomele de picioare grele, de durere pe traseul venos, se vor diminua si vor disparea.
 

Consult si investigatii pentru examinarea varicelor

   tratament varice scleroterapieCand un chirurg examineaza un bolnav de varice, el observa mai intai traseul venelor dilatate, distributia lor. Apoi realizeaza un examen ecografic: ecografia Doppler care permite stabilirea unui diagnostic precis al starii circulatiei venoase, superficiale si profunde.

   Acest examen ecografic permite masurarea diametrului venelor, studiul prezentei eventualelor cheaguri mai vechi si vizualizarea grosimii valvelor pentru a se evalua degradarea. Acest examen se face pentru venele superficiale, safenele interne si externe si venele profunde. El repereaza de asemenea venele comunicante perforante si aprecieaza sensul lor de circulatie. Eco-Dopplerul este un examen fundamental in cadrul bilantului unui bolnav de varice. El permite stabilirea indicatiilor operatorii si alegerea tehnicii chirurgicale adaptate fiecarui pacient, daca este cazul sau recomandarea unui tratament cu scleroterpie care se face in cabinet.

   In ziua de azi sunt disponibile numeroase tehnici chirugicale pentru tratarea bolii varicoase. Nu exista o metoda “mai buna” decat celelalte, chirurgul trebuie sa aleaga in functie de rezultatul investigatiilor, metoda cea mai potrivita si cea mai putin traumatizanta. Tratamentul varicelor se poate face prin laser endovenos, tratament chirurgical si tratament modern minim invaziv prin scleroterapie.
   Este mai bine deci sa fim tratati de o echipa sau un doctor specializat in chirurgie vasculara care stapaneste toate aceste metode sau tehnici diferite.
 

   Adesea, pacientii care prezinta vene la nivelul membrelor inferioare, nu au varice veritabile, ci doar varicozitati. Acestea pot fi tratate prin micro-sclerozare sau daca este cazul prin sclerozare sub ghidaj ecografic (UGS).

Micro-scleroterpia

   Micro-scleroterapia consta in injectarea in varicozitate a unei substante pentru a provoca inchiderea (obliterarea) venei prin umflarea peretilor. Se utilizeaza ace foarte fine (diametru 3/10 milimetru).
 

Sclerozare sub ghidaj ecografic (ugs)

   Principiul este acelasi ca si in cazul micro-sclerozarii insa in acest caz este vorba de vene mai mari. De cele mai multe ori este necesara o singura injectie, acest lucru difera in functie de lungimea venei tratate. Totul se petrece sub ghidaj ecografic pentru o precizie cat mai mare si obtinerea unui rezultat cat mai bun.

Post-interventiescleroterapie Dr. Rene Milleret
   Micro-scleroterpia nu impiedica efectuarea activitatilor normale cotidiene, iar activitatea sportiva poate fi reluata de a doua zi fara nici un incovenient.
   In functie de numarul de varicozitati care trebuiesc tratate, pot fi necesare intre una si sase sedinte pentru a se obtine un rezultat satisfacator si durabil. In cele mai multe cazuri sunt suficiente doua sau trei sedinte, fiind vorba de douazeci de injectii pe sedinta. Intre sedinte se va face o pauza de aproximativ trei saptamani pentru a se face evaluarea rezultatului, deoarece disparitia varicozitatilor nu este imediata, organismul are nevoie de cateva saptamani pentru a resorbi vena sclerozata.
   Daca au fost sclerozate vene mai mari, vor fi urmate indicatiile recomandate de catre medic.
  Dupa efectuarea tratamentului sclerozelor, nu se recomanda expunerea la soare timp indelungat. In schimb, mersul la plaja pentru a inota este posibil, daca si anotimpul o permite.

   Dr. Rene Milleret, renumitul chirurg vascular, realizeaza in Clinica de Diagnostic GRAL consultatii si tratamente celor ce sufera de varice si se confrunta cu simptome de “picioare grele”!

   Pentru informatii si programari, va rugam sa sunati la 021 323 0000 sau puteti transmite solicitarea direct pe adresa de email: programari@gralmedical.ro


« Inapoi

Vizualizari: 939
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici