Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Tratament cancer de prostata in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Cancerul de prostata este unul dintre cele mai intalnite tipuri de cancer la barbatii peste varsta de 50 de ani.

Publicat de DASCALU Daniela / 04.10.2017 / OncoFort Chimioterapie
0
0
Pentru a preveni aparitia cancerului de prostata specialistii OncoFort recomanda un stil de viata sanatos (evitarea mancarurilor grase, mentinerea unei greutati optime, reducerea consumului de alcool) si examinarea anuala a prostatei prin rect (masura preventiva si chiar obligatorie dupa varsta de 50 de ani). Aceasta metoda este completata de ecografie, testul de sange PSA si la nevoie de biopsie.
 

Caz neoplasm prostata

Pacientul N.B. in varsta de 65 de ani, s-a prezentat la Spitalul OncoFort pentru un consult de chirurgie acuzand dureri la nivel rectal, debutate in urma cu 3 luni si accentuate progresiv. Pacientul nu are antecedente personale patologice semnificative.
Examinarea rectala a evidentiat prezenta unei formatiuni tumorale obstructive, de consistenta dura.
In continuare, i s-a recomandat o examinare CT a toracelui si examinari IRM ale abdomenului si pelvisului. IRM-ul abdomino-pelvin a evidentiat prezenta unei formatiuni tumorale prostatice avansata local, cu extensie posterioara ce implica peretele rectal anterior si sfincterul extern pe partea dreapta. De asemenea, s-a evidentiat heterogenitate la nivelul maduvei osoase in ambele ramuri pubiene, fapt ce a ridicat suspiciunea de metastaze. Imaginile nu au aratat prezenta de adenopatii.

A fost prelevata biopsie de la nivelul formatiunii tumorale prostatice, iar rezultatul histopatologic a confirmat prezenta unui adenocarcinom prostatic.
Pentru completarea investigatiilor, s-a dozat nivelul PSA seric si s-a efectuat o scintigrafie osoasa. Nivelul PSA-ului seric a fost de 483 ng/ml, iar scintigrafia osoasa a aratat prezenta de determinari secundare osoase la nivelul oaselor craniene, humerusului drept, al femurului drept.

Cazul pacientului a fost discutat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, formata din profesori de oncologie si radioterapie si din medici de diverse specialitati. Decizia terapeutica a fost initierea tratamentului de deprivare androgenica folosind analogi de hormoni eliberatori ai hormonului luteinizant (LHRH) in paralel cu anti-androgeni, pentru prevenirea fenomenului de flare-up tumoral, radioterapie paliativa pentru reducerea intensitatii durerii la nivel rectal (pentru alcatuirea planului de radioterapie se va folosi simularea CT – ghidata, pentru includerea in campul de iradiere a intregii mase tumorale de la nivel pelvin).
Pentru prevenirea aparitiei evenimentelor legate de prezenta metastazelor osoase s-a hotarat administrarea de inhibitor de osteoclaste o data la 28 de zile.

Dupa 3 luni de terapie hormonala, nivelul PSA a ajuns la valoarea de 50 ng/ml, iar durerea rectala a disparut in urma tratamentului radioterapic administrat. Prin administrarea de inhibitor de osteoclaste a fost prevenita aparitia fracturilor pe os patologic.

In prezent, pacientul continua terapia hormonala si cea cu inhibitor de osteoclaste.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725)


« Inapoi

Vizualizari: 2272
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici