Dotari Spital

 

Toate serviciile oferite in cadrul spitalului sunt sustinute de un centru modern de imagistica, un centru de diagnostic rapid ce acopera peste 40 de specialitati medicale si un laborator de anatomie patologica, astfel incat pacientul sa primeasca in aceeasi locatie toate serviciile de care are nevoie.

Un factor de noutate pentru spital il reprezinta ventilatia de tip inteligent, unicat in randul spitalelor actuale, ce ofera un perete de siguranta antimicrobiana (diferenta de presiune) intre holuri si sectii.

Spitalul OncoFort este sustinut in ambulatoriu de un centru de excelenta in servicii de imagistica medicala (RMN, CT), unde lucreaza unii dintre cei mai apreciati medici din capitala, iar spitalul detine un laborator propriu de anatomie patologica ce ofera in timp record rezultate pentru examene histopatologice, examene extemporanee si teste imunostochimice.

Spitalul OncoFort ofera servicii moderne de: second opinion, diagnostic oncologic, chimioterapie, radioterapie, chirurgie oncologica si tumor board international. Echipa medicala de specialisti din cadrul Spitalului OncoFort este sustinuta de echipa internationala de medici de la Viena, formand astfel o echipa de "Tumor board international" unica in Romania.
 

Tehnologie de varf

 

Nucleul centrului OncoFort il reprezinta departamentul de Radioterapie dotat cu aparatura de ultima generatie ce are la baza tehnologia 3D-CRT/ IMRT/VMAT (Radioterapie cu ajustarea intensitatii-IMRT, Radioterapie tridimensionala conformationala). Acceleratorul de particule a reprezentat o premiera deoarece a fost singurul aparat din Romania care a utilizazat aceasta tehnologie. In Europa de vest un astfel de aparat exista la 500 mii populatie. Pana in prezent, in Romania la 21.7 milioane populatie, nu era disponibil niciun accelerator performant functional dupa standarde internationale (conturare 3D-CRT, IMRT, IGRT, VMAT etc).

Accelaratorul liniar produs de Elekta (cel mai mare producator la nivel mondial) este complet digital si permite efectuarea unui tratament cu o acuratete si precizie net superioara tehnologiei anterioare. Radioterapia conventionala ofera doze mari de radiatie locatiilor cu tumori, si poate sa dauneze tesutului sanatos din jur. Aparatul oferit de OncoFort aduce ca si noutate standarde in domeniul oncologic.Imagistica medicala este oferita in timp real, precizia este asigurata cu ajutorul lamelor autoajustabile in functie de forma tumorii si totodata aparatul ofera un control sporit al intensitatii radiatiei specific planului de tratament.

Combinarea radioterapiei IMRT, IGRT si VMAT optimizeaza efectele radioterapiei tintind tumoarea mai exact si evitand gravitatea efectelor secundare cauzate prin daunarea tesutului sanatos inconjurator.
Sistemul de terapie prin radiatii este recunoscut ca cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde in lume.Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer situate la nivelul intregului organism (plamani, ficat, prostata, gat, metastaze osoase, colon, san, coloana, cap, etc.).In fazele mai avansate specialistii oncologi recomanda terapiile combinate pentru tratamentul cancerului, motiv pentru care OncoFort este prevazut si departamentul de Chimioterapie, dotat cu rezerve ce vor oferi un confort sporit pentru pacienti. Acestia vor fi monitorizati de cadrele medicale specializate pe durata intregului tratament.
 

Camera implantabila - port-a-cath

 

In Spitalul OncoFort se efectueaza montarea camerei implantabile pentru chimioterapie.
Procedura se recomanda tuturor pacientilor oncologici inainte de inceperea tratamentului chimioterapeutic.
Acest dispozitiv ajuta la administrarea facila a tratamentului de chimioterapie, pastreaza venele intr-o stare cat mai buna si de asemenea ajuta la recoltarea mai usoara a probelor de sange. Vezi aici toate beneficiile.

Pentru mai multe informatii si programari va rugam sa sunati la 021 323 0000 
 

Interventii medicale in premiera la Spitalul OncoFort

 

Spitalul OncoFort a fost inaugurat cu o interventie chirurgicala in premiera efectuata de ilustrul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu, presedinte al Asociatiei Europene de Chirurgie (European Surgical Association - ESA) 2018-2019: metastaza hepatica voluminoasa cu punct de plecare colonic pentru un pacient dializat

 

Cu atat mai dificil a fost faptul ca, pacientul era in programul de dializa de mai multi ani pentru insuficienta renala cronica, iar anestezia a fost cu totul speciala pentru o astfel de operatie, riscul de complicatii intra si postoperatoriu fiind foarte ridicat.

Echipa medicala coordonata de renumitul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu din cadrul spitalului a efectuat unele dintre cele mai dificile interventii: neoplasm de rect cu 3 metastaze hepatice, gastrectomie totala radicala, laringectomie totala si altele. 
 

Echipa medicala internationala de excelenta

 

Echipa medicala a centrului reuneste, din tara si strainatate, specialisti din mai multe domenii: oncologie medicala, chimioterapie, radioterapie, imagistica medicala, fizica de radioterapie etc.  Gral Medical a reusit sa aduca in Romania specialist cu renume international in oncologia medicala: Profesor Dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog Clinica Oncologica si Experimentala a Spitalului Universitar din Viena. Consultatiile “first opinion” si “second opinion” sunt oferite in vederea stabilirii unui diagnostic corect al cancerului si a unui plan de tratament adecvat. In premiera, medicii din Austria ofera consultatii oncologice, prin sistem de telemedicina, tuturor pacientilor din Pitesti, Valcea, Sibiu, Craiova, Ploiesti si Focsani. In acest fel pacientii nu mai sunt pusi pe drumuri pana in capitala.


Important!
Incepand cu 01 Mai 2013, OncoFort ofera tuturor pacientilor bolnavi de cancer servicii medicale de radioterapie decontate in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.  Pentru a beneficia de reduceri, pacientul trebuie sa vina la OncoFort cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie, cu recomandarea „internare radioterapie”, iar pacientul efectueaza sedinte de radioterapie 3D si IMRT/VMAT decontate de casa de asigurari. 
GRATUIT - consultatii de specialitate in radioterapie Programeaza-te acum!

Atentie!
Conform Centrului de Statistica al Ministerului Sanatatii, in fiecare an, peste 60.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar valorile sunt in crestere de la an la an.In acelasi timp, dureros este faptul ca se inregistreaza peste 46.000 decese anual (raport aferent anului 2008).
Aparatele performante de ultima tehnologie au reusit, pe plan mondial, sa ofere tratament 100% pentru cancerele in faze de evolutie a bolii, la care speranta de viata era minima.

Detalii complete legate de centrul OncoFort puteti obtine direct pe site-ul dedicat centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021 323 0000.


Pentru mai multe informatii si programari va rugam sa sunati la 021 323 0000