Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Punctia biopsie cutanata 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 1 din 4 cancere diagnosticate este cancerul de piele. Biopsia iti poate salva viata! Amanarea acestei proceduri solicitata de specialist, poate duce la complicatii sau agravarea starii initiale a bolii. Melanomul este considerat cea mai periculoasa forma de cancer cutanat avand cea mai mare rata de metastazare si deces. Diagnosticul de melanom este confirmat prin punctia biopsie cutanata si teste imunohistochimice.

0
0

Cand avem nevoie de punctie biopsie cutanata?

In momentul in care observam schimbari anormale pe suprafata pielii. De obicei modificarile arata ca niste alunite sau pot aparea schimbari chiar la alunitele pe care le avem deja la nivelul pielii. Odata cu evolutia melanomului pot aparea mâncărimi, inflamaţii, ulceraţii sau sângerări.

Ce este punctia biopsie cutanata?

Punctia biopsie cutanata este o procedura care are scopul de a furniza un diagnostic corect si precis al unora dintre afectiunile dermatologice. Procedura presupune extragerea partiala sau totala a zonei suspecte de piele, sub anestezie locala, pentru a fi analizata in laboratorul de anatomie patologica. Biopsia este utila nu doar pentru a diagnostica cu precizie melanomul, ci si pentru a determina stadiul cancerului. Determinarea stadiului melanomului este importanta pentru a putea beneficia de tratamentul corect si personalizat. Examenul histopatologic trebuie insotit de teste imunohistochimice.

Unde se poate realiza?

La Clinica GRAL Stefan cel Mare punctia biopsie cutanata este efectuata de medici specialisti cu experienta. Procedura nu dureaza mult si nu este dureroasa sau inconfortabila pentru pacient. Dupa prelevare, examenul histopatologic si teste imunohistologice se efectueaza in Laboratorul GRAL Anatomie Patologica, dotat cu aparatura de ultima generatie.

Cum se realizeaza?

Cu ajutorul unui instrument numit preducea, se recolteaza sub anestezie locala un fragment cutanat din leziunea cea mai caracteristica a afectiunii dermatologice. Fragmentul sau piesa cutanata va fi prelucrat ulterior la laboratorul de anatomie patologica prin metode specifice.

Beneficii:
• Procedura este sigura, eficienta si rapida (durata de timp necesara fiind de aproximativ 5-10 minute)
• Procedura este nedureroasa pentru pacient
Furnizeaza un diagnostic corect si complet al bolii dermatologice si, in unele cazuri si o stadializare a acesteia (in melanom), ceea ce permite ulterior un tratament corect si tintit

In cadrul clinicii GRAL Stefan cel Mare procedura este efectuata de dna Prof. Dr. Sanda Popescu si de dna Dr. Florina Bucur, medic specialist dermatovenerologie.

Ai observat modificari la nivelul pielii?
Programeaza-te la consult GRATUIT cu bilet de trimitere la 021 323 0000.


« Inapoi

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici