Chat Gral Medical
Newsletter Gral Medical
X
Gral Medical
Inscrie-te si descopera avantajele
de a fi membru Gral Medical!
 
Nume
Prenume
Adresa de email

Specializare medicala selectata

Denumire serviciu
Medic
Pret(lei)

-

Denumire serviciu
Pret(lei)

Suport online

Doresti sa intri in legatura cu
un operator Gral Medical?

DA
NU

Rezultate online

Istoric medical Card Favor Date personale


*GRAL(*4725) / 021-323.00.00


      

Diagnostic medical

Cardul de sanatate Favor

Orar medici, tarife si programari

Afiseaza slider

Ce trebuie sa stie fiecare femeie?

Poti preveni cancerul de col uterin prin screening regulat si vaccinare. 9 din 10 cazuri de cancer invaziv pot fi prevenite prin screening.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Poti preveni cancerul de col uterin prin screening regulat si vaccinare. 9 din 10 cazuri de cancer invaziv pot fi prevenite prin screening. Cu ajutorul screeningului se pot depista si trata anomalii in stadii incipiente. Netratate la timp, aceste anomalii pot evolua catre cancer de col uterin.

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer la femei, cu peste o jumatate de milion de cazuri estimate la nivel mondial in fiecare an. In Romania, conform celui mai recent raport GLOBOCAN, incidenta acestui tip de cancer feminin este cu 25% mai mare decat in tarile din Uniunea Europeana. Anul trecut circa 3.300 de femei au primit acest crunt diagnostic. La nivel global, cancerul de col uterin ramane una dintre principalele cauze de deces prin cancer la femei.

Cauzele cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin apare atunci cand celulele colului uterin sufera modificari anormale, rezultand celule precanceroase care se pot transforma in timp in leziuni canceroase.

Principalii factori de risc in dezvoltarea cancerului de col uterin sunt:

  • Virusul Papilloma Uman (HPV), care este transmisibil prin contact sexual. Peste jumatate dintre persoane cu viata sexuala activa sunt infectate cu unul sau mai multe tipuri de HPV la un moment dat din viata. HPV prezinta peste 150 tulpini, dintre care 14 tulpini cu risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin.
  • HPV 16 si HPV 18 sunt tipurile cu cel mai mare risc pentru aparitia cancerului de col uterin. 
  • Sistemul imunitar scazut. Femeile cu HPV care au si un sistem imunitar slabit prezinta un risc mai mare de a dezvolta acest tip de cancer
  • Bolile cu transmitere sexuala (infectia cu Chlamydia, gonoreea, sifilisul sau HIV/SIDA)
  • Fumatul, tutunul este cel care sporeste gradul de risc al aparitiei cancerului de col uterin
  • Pilula contraceptiva. S-a constatat ca folosirea pilulei contraceptive pe termen lung creste riscul de aparitie a cancerului uterin.

Test screening de col uterin

Testul de screening permite identificarea precoce a leziunilor precanceroase si eliminarea acestora, reducand dramatic incidenta si mortalitatea la nivel mondial. Testul periodic de screening pentru cancerul de col uterin este un instrument esential pentru monitorizarea colului uterin si identificarea cu usurinta a celulelor anormale intr-un stadiu incipient.
Femeile aflate in relatii monogame pot crede ca screeningul HPV nu este necesar pentru ele, insa este!

Exista doua teste specifice, diferite care sunt recomandate de medici in cazul screeningului pentru acest tip de cancer:

  • Cobas HPV, un test mai nou, care foloseste tehnologie de ultima generatie pentru a detecta ADN-ului tulpinilor HPV de risc crescut. Este primul test validat clinic, aprobat FDA ca test de prima intentie in prevenirea cancerului de col uterin. Testul Cobas HPV este disponibil in centrele Gral Medical la pretul de 250 lei
  • Testul Babes-Papanicolaou poate evidentia celule anormale de la nivelul colului uterin, ca expresie a leziunii premergatoare a cancerului

Testele pot fi efectuate impreuna sau succesiv, in functie de varsta.Pentru pacientele cu rezultate pozitive la testarea HPV pentru tipurile cu risc crescut, cu examen citologic (PAP) normal (negativ) se poate recomanda testul CINtec Plus.

*Testul CINtec Plus se poate efectua in laboratoarele Gral din acelasi recipient, fara sa fie necesara o noua recoltare. Afla mai multe informatii despre test aici

Va puteti programa pentru un screening la Call Center: 021 323 00 00 sau *GRAL (*4725)


« Inapoi

Vizualizari: 1934
Comentarii: 0

Formular de contact
Comentarii

Fii primul care comenteaza!
ADAUGA UN COMENTARIU


Copiati codul din imaginea de mai jos:


  Test RT PCR Covid 19 rezultat rapid

Ti-ai planificat vacanta si ai nevoie de un rezultat al unui test RT-PCR Covid-19? Vrei sa pleci la ski in Austria, Bulgaria, Ucraina sau la plaja in Maldive sau Dubai? Iti oferim rezultatul testului bilingv in romana-engleza sau engleza-germana pentru ca tu sa te bucuri de vacanta. Programeaza-te in centrele GRAL Medical la testare RT-PCR Covid-19 pentru o vacanta fara griji!

Detalii complete aici.  

Parerea ta conteaza
Serviciile Gral Medical pot fi imbunatatite cu ajutorul dumneavoastra.
 
Chestionar spitalizare
de zi / lunga durata >>aici
Chestionar ambulatoriu
>>aici